Cemil Ragıp Ertem

Bankacı, İktisatçı, Yönetici, Bürokrat, Yazar

Doğum
-
Eğitim
Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesi
Diğer İsimler
Cemil Ertem

İktisatçı, Yazar, Bürokrat, Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyesi. Düzce doğumlu. Kitaplarında Cemil Ertem imzasını kullandı. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdikten sonra finans ve iktisat alanlarında yüksek lisans ve doktorasını İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi’nde ve THK Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaparak bilgi ekonomisi, ekonomi-politik, alternatif büyüme ve para teorileri konularında ders verdi.

Dr. Cemil Ragıp Ertem, uzun yıllardır çeşitli dergi ve gazetelerde yazan Ertem, Nokta ve Forbes dergilerinde ve BirGün gazetesinde köşe yazarlığından sonra Taraf gazetesinde, kuruluşundan yakın zamana kadar, ekonomi-politik yazıları yazmıştır. ATV Ana Haber’de ekonomi ve siyaset editörlüğü görevini yürütmüştür. Ertem, Star gazetesindeki köşe yazarlığı görevinden Kasım 2014'te ayrılmıştır. Bir süre de Akşam gazetesinde yazmıştır.

Ekonomi konusunda TV yorumculuğu da yapmış olan Dr. Ertem, halen Milliyet ve Daily Sabah gazetelerinde köşe yazarlığı yapmaktadır.

Halen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ekonomi Başdanışmanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyeliği görevlerini yürütmektedir.

13 Ağustos 2018 tarihinden itibaren VakıfBank Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda VakıfBank Kredi Komitesi Yedek Üyesidir.

2011 yılı ‘MÜSİAD En İyi Ekonomi Yazarı’ ödülünün sahibidir. Basılı dört kitabı bulunmaktadır.

Eşi Engin Ertem 10 Mayıs 2014'de kanser hastalığına yenilerek vefat eden Cemil Ertem’in, bu evlilikten Deniz adında bir oğlu var. 26 Kasım 2016 tarihinde Beyaz Tv’de ''Hayatta Her Şey Var'' adlı programın sunucusu Nur Viral ile Roma Büyükelçiliği'nde evlendi. Çiftin evliliği 9 Temmuz 2019’da boşanmayla son buldu.

 

Kitapları:

 

Bitişler Başlangıçlar - Dünyanın Dönüşümü Türkiye'nin Değişimi (2011), Yeni Dünya Düzenine Hoş Geldiniz - Wiki Leaks (Özgür Uçkan'la, 2011), Dünyayı Durduran 60 Gün - Meydan, Darbe, Demokrasi (Markar Esayan ile, 2013), Dünyayı Sarsan 60 Gün ve Yatağını Bulan Nehir (Erdoğan Dönemi Ekonomi Politiği, 2014).

 

KAYNAKÇA: Cemil Ragıp Ertem kimdir? (hurriyet.com.tr, 09.10.2018), Nur Viral kimdir - Beyaz TV Hayatta Her Şey Var sunucusu Nur Viral kaç yaşında nereli evli (a24.com.tr, 14.03.2019), Nur Viral ile eşi Cemil Ertem boşandı! (bolgegundem.com, 09.07.2019), Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Üyeleri (vakifbank.com.tr, 17.07.2019), Dr. Cemil Ragıp Ertem kimdir (internethaber.com, gazeteoku.com, haberler.com, 17.07.2019), Cemil Ertem kitapları (kitapyurdu.com, idefix.com, 17.07.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör