Deniz Toprak

Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı, Müzisyen

Doğum
15 Ocak, 1977
Eğitim
Lise mezunu
Burç

Sanatçı, Müzisyen, Türk Halk Müziği Sanatçısı. 15 Ocak 1977 tarihinde Siirt'te dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 1996 yılında ilk amatör albüm çalışmasını yaptı. O yıllarda, çeşitli “Halk Evleri” ve “Kültür Merkezlerinde” konser çalışmalarında bulundu. 1996-1997 yılları arasında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde, gelirinin Bosna Hersek’e de gönderildiği üç büyük konser verdi. Çeşitli programlarda Solist ve Solist altı çalışmaları oldu. Bunun yanı sıra çeşitli sanatçıların albümlerinde ve film müziklerinde vokal olarak yer aldı.

2000 yılında Türk Halk Müziği’ ne dair Repertuar, Tavır, Nota, Makam ve Bağlama dersleri almaya başladı. Bunun sonucunda da Türkü söylemeyi, Nota okumayı, Bağlama çalmayı, Yöre ağızlarını ve Makamları öğrendi. Tuğrul Şan Müzik Merkezi’nde Şan ve Armoni dersleri aldı.

Müslüm Gürses, İlhan Şeşen ve Zara gibi birçok sanatçıya albüm ve konser çalışmalarında vokalistlik yaptı. Film yönetmeni Hilal Saral’ın filmlerinde Vokal olarak yer aldı.

2007 yılında Ünlü Sanatçı Kayahan Açar’ın desteği ile“TÜRKÜMOLASI” adlı ilk profesyonel albüm çalışmasını yaptı. Rumeli’den Kerkük’e Anadolumuzun kültürel yapısını temsil eden “TÜRKÜMOLASI” DMC etiketi ile müzik marketlerde yerini aldı. Özellikle klip çekilen ve çok sevilen “Hazan Nedir” türküsü hala birçok yerel ve ulusal televizyon kanallarında yayımlandı.

2008 yılında Ulus Müzik tarafından çıkarılan “DESTANLAŞAN TÜRKÜLER-5” adlı albümde Belkıs Akkale, İzzet Altınmeşe, Zara, Orhan Hakalmaz gibi Türk Halk Müziği’nin önemli seslerinin yer aldığı bu albümde “Gül Kuruttum” ve “Yeşil Yaprak Arasında” adlı iki türküyü seslendirdi.

2011 yılında Mehmet TOPÇUOĞLU ile evlendi ve 2015 yılında Asya isminde bir kız çocuğu sahibi oldu.

Kendi yöresinde sevilen, dinlenen ama müzik piyasasında adını şanını bilmediğimiz Türkiye’nin tüm şehirlerinin yöre sanatçıları ile birbirinden güzel türkülerin seslendirildiği, 22.10.2012 tarihinde başlayıp “TRT MÜZİK” kanalında 13 bölüm yayımlanan “YEREL STARLAR” adlı programın sunuculuğunu yaptı.

Uluslararası Radyocular Birliği’nin düzenlediği “4. Alkışı Hak Edenler” ödülleri töreninde yılın alkışı hak eden sanatçısı ödülünü Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’dan aldı.

2013 yılının Ekim ayında “Sarıl Bana” isimli ikici albümü, Arda Müzik etiketi ile müzik marketlerdeki yerini aldı. 12 Türküden oluşan “Sarıl Bana” isimli albümde Türkiye’nin tüm bölgesinden türkülere yer verilerek geniş bir repertuar oluşturulmuştur.

Hala birçok dizi ve filmde birbirinden güzel türküler okuyarak katkıda bulunmaktadır.

2015 yılında ünlü konuklar, sevilen şarkı ve türkülerle izleyenlerin içini ısıtan, Kanal 7 ekranlarında her Cumartesi- Pazar saat 14:00’da “Deniz Toprak’la Hafta Sonu” programının sunuculuğunu yaptı.

18 Nisan 2016 tarihinde Türk halk müziğinin ilk single çalışması olan Resul Dindar’la düeti “Sebebi Sensin” isimli türküyü sevenleri ile buluşturdu. Bir Karadeniz eseri olan Sebebi Sensin şuanda sosyal medyada tıklanma rekoru kırıyor.

 

Albümleri:

 

Sarıl Bana (2013)

Destanlaşan Türküler 5 (2008)

Türkü Molası (2007)

Türkülerin Dili

Sebebi Sensin (feat. Resul Dindar)

Türkümolası

 

Popüler Şarkıları:

 

Diz Dize

Bilmeden Oldu

Ayrılık Treni

Sebebi Sensin (feat. Resul Dindar)

Hazan Nedir

Sarıl Bana

Değer Misin?

Söndürdün Beni

Korkarım Gideceksin

Gel Bari

 

KAYNAKÇA: Deniz Toprak kimdir?  (internethaber.com, 26 Şubat 2018), Deniz Toprak kimdir, kaç yaşında? (internethaber.com.tr, 27 Şubat 2018), Deniz Toprak Kimdir?  (sabah.com.tr, 27 Şubat 2018), Deniz Toprak kimdir?  (superhaber.tv, 27 Şubat 2018), Deniz Toprak kimdir? (deniztoprak.net, 07.06.2019), Deniz Toprak albümleri (muzikdinle.com.tr, 07.06.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör