Yasemin Sakallıoğlu

Youtuber, Oyuncu

Doğum
22 Nisan, 1988
Eğitim
İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
Burç

Youtuber, oyuncu. 22 Nisan 1988, İstanbul doğumlu. İstanbul Aydın Üniversitesi  Güzel Sanatlar Fakültesinde Drama ve Oyunculuk eğitimi almıştır. Baba tarafından aslen Sakaryalı, anne tarafından ise aslen Rizelidir.

Yasemin Sakallıoğlu, ilk olarak sosyal medya hesabından çekip yayınladığı videolar ile tanındı. Özellikle annesini taklit ettiği videolar ve komik videoları popüler oldu. Sosyal medya kullanıcıların yoğun ilgisi ve başarılı video çekimleri ile dikkat çeken Yasemin Sakallıoğlu, sosyal medyada ciddi oranda takipçi sayısına ulaştı. Videoları izlenme rekorları kıran Yasemin Sakallıoğlu, yapımcıların da ilgisini çekti.

Oyunculuk kariyerine televizyon ekranlarının önemli bir projesi ile adım atan Yasemin Sakallıoğlu, daha sonra 2014 yılında Bizum Hoca adlı filmde oynadı. Sonra Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde rol aldı. Dizide, Hızır Çakırbeyli’nin kız kardeşi Lütfiye karakterini canlandırdı.

Yasemin Sakallıoğlu, Instagram ve Youtube üzerinden yayınladığı videolarla ismini geniş kitlelere duyurdu. Bundan birkaç yıl önce annesini taklit ettiği videosuyla tanınan Yasemin Sakallıoğlu, ardından Demet Akalın’ın “Türkan” şarkısını değiştirip kendi mizahıyla yorumladığı videosuyla hafızalara kazınmıştı. Bu popülarite sayesinde Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi yönetmeni Ayşegül Erbek tarafından keşfedildi. Yasemin Sakallıoğlu 2015 yılında başlayan Eşkıya Dünyaya Hükümdar olmaz dizisinde Lütfiye karakterine hayat verdi.

Stand – up gösterileri ile de dikkat çeken Yasemin Sakallıoğlu, geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin en önemli komedyenlerinden biri olan Şahan Gökbakar’ın Zengo isimli projesinde de rol almak için el sıkıştı. Yasemin Sakallıoğlu, Zengo ile izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

 

Rol Aldığı Diziler:

 

Jet Sosyete (Kumsal, 2018)

Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Lütfiye, 2015-2017)

 

Rol Aldığı Sinema Filmleri:

 

Bizum Hoca (2014)

 

KAYNAKÇA: Yasemin Sakallıoğlu - Gülben Ergenin Programında Annesini Anlatıyor (YouTube - 10 Eylül 2014), Karadenizli Yasemin Sakallıoğlu İzlenme rekorları kıran ilk videosu (YouTube - 23 Eylül 2014), Her Şey Dahil - Karadenizli Yasemin (Show TV - YouTube - 12 Kasım 2014), Kronik Manyaklar (YouTube - 29 Ağustos 2015), Yasemin Sakallıoğlu Komik Videolar (YouTube - 30 Temmuz 2018), Yasemin Sakallıoğlu (tiyatrolar.com.tr, 25.04.2019), Yasemin Sakallıoğlu kimdir? (tiyatrolar.com.tr, magazinhaberleri.com, eksisozluk.com, yenivatangazetesi.com, 25.04.2019), Jet Sosyete dizisinin Kumsal'ı Yasemin Sakallıoğlu kimdir? (hurriyet.com.tr, haberler.com, 25.04.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör