Araştırmacı, Yazar, Editör ve Tarihi Romancı. 1968 yılında Yozgat’ta doğdu, ilköğrenimini Yozgat'ta, yüksek öğrenimi İstanbul'da tamamladı. İşletme mezunu olup halen Türk Dili ve Edebiyatı okuyor. Çalışma hayatına ilk özel sektörde İnsan Kaynakları Departmanında Muhasebeci olarak başladı, 1995 yılında kamuya geçti ve halen bu sektörde görev yapmakta.

İlk öyküsü 1993 yılında Türkiye gazetesinde tefrika edildi. Sosyal hayata dair araştırmalar yapan Ballı, 2000 yılından itibaren Skyturk, yazar portal, edebiyat haberleri,  habergoz gibi İnternet Medyasında yayımlanan günlük makaleleri yanında; Halk Edebiyatı dergisi ve Yedi İklim edebiyat dergisi başta olmak üzere birçok kültür, sanat ve edebiyat dergisinde şiir, öykü, makale, deneme, anı, mülâkat türlerine yazıları çıkmaktadır.

İlk Türkçe elektronik kitap E- İETT Fıkraları (2008) yapan ve yayımlayan kişi olan Mehmet Ballı, çeşitli kamu ve özel kurumlardan almış olduğu 6 adet başarı plaketi ve ödülü bulunmaktadır.

2013 yılından beri Halk Edebiyatı Dergisi Yayından Sorumlu Müdürlüğü ve Grafik Tasarım, Sanat Yönetmenliği görevlerini yürütmektedir.

2018 yılında Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB) Genel Sekreterliği görevine getirildi.

2001 yılında BEM-BİR-SEN İETT Memur Sendikası kurucu üyeleri arasında yer aldı. 2013 yılında Yazarlık Akademisi Derneği kurucuları arasında yer aldı. Aynı zamanda Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB), Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) ve Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) üyesi olup birçok STK'da gönüllü olarak aktif görev almakta.

 

ESERLERİ:

 

Fıkra: İETT Fıkraları (2009).

Tarihî Roman: Engere (2011), Metamorfoz (2013).

Öykü: Kırkikindi Yağmurları (2015), Rabarba (2018).

 

KAYNAKÇA: İhsan Işık / Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (12. Cilt, 2019), Mehmet Ballı (Bilgi teyidi, 2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör