Ünal Aysal

Spor Yöneticisi, İş İnsanı

Doğum
02 Haziran, 1941
Eğitim
Lozan Üniversitesi
Burç

Türk iş adamı, Galatasaray Spor Kulübü eski başkanlarından. 2 Haziran 1941’de İstanbul’da doğdu. Lozan Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra iki yıl Koç Ram Dış Ticaret’te çalıştı. Sonra Belçika’ya yerleşti ve 1972 yılında kendi dış ticaret şirketini kurdu. Kısa sürede enerji sistemleri ve elektrik santralleri projeleri geliştirmeye ve uygulamaya başladı.

Şirketinin merkezi Belçika ve Lüksemburg’da olan Aysal’ın Unit International adlı şirketi enerji sistemleri ve elektrik santralleri kuruyor. Ağırlıklı olarak Ortadoğu ülkelerinde çok sayıda proje üstlenmiş durumda. Unit Grubu, Marmara Ereğlisi’ndeki Unimar Elektrik Santrali'nin de sahibi. Ünal Aysan’ın serveti 710 milyon dolar.

Grubun turizm yatırımlarıyla ise Ünal Aysal’ın eşi Ahu Aysal ilgileniyor. Ahu Aysal, Muhsinzade Yalısını ‘Les Ottomans’ adıyla bir butik otel dönüştürdü. Kamuoyu Ünal Aysan ismini Galatasaray ile daha yakından tanıdı. Aysan, Galatasaray’ın hisselerinin ABD’li AIG’den satın alarak bir süre kulübün finansörü oldu. Ancak kısa bir süre sonra sorunlu bir şekilde hisseleri devretti.

KAYNAK: Kim Bu İşadamları?(17 Nisan 2008, Habertürk) .

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör