Seviye Merih

Eğitimci, Öykü Yazarı

Doğum
Eğitim
Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü

 Eğitimci, öykü yazarı. 1970, Antalya doğumlu. İlköğrenimini Antalya Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda, ortaöğrenimini Antalya Anadolu Lisesi'nde tamamladı. (1988)  Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü (1992)'nü bitirdikten sonra çeşitli illerde İngilizce öğretmenliği yaptı. 2006 yılında atandığı Bandırma'ya yerleşti.

İlk öyküsü 2002 yılında Agora dergisinde yayımlanan Seviye Merih’in öyküleri daha sonra Ünlem, Kül Öykü, Kum Öykü, Lacivert, Adam Öykü, İmge Öyküler, İzmir İzmir ve Afrodisyas Sanat gibi edebiyat dergilerinde yer aldı. Çalışmalarını Çocuk Yazını, Özgür Pencere, Yazımhane gibi gruplarla birlikte sürdürdü. Dil Derneği ve Egeli Kadın Yazarlar Platformu (EKYAZ) üyesidir. Öyküleri ile çeşitli ödüller kazandı. 1987 yılından itibaren iki ayda bir yayımlanan Denizyıldızı adlı okul der­gisini hazırlamaya başladı. Oralarda Bir Yerlerde (2008) adlı bir öykü kitabı vardır.

“… Dikkat çekici öyküleri var Merih’in, yalnız bu üç beş öykü bile onu, birden belirli düzeye ulaşmış öykücü yapmaya yetiyor bile. Çünkü okuru şaşırtmanın ne anlama geldiğini öğrenme yolunda Seviye Merih. Oralarda Bir Yerlerde, bunu ele verip gösteren önemli bir ipucu.” (M. Sadık Aslankara)

HAKKINDA: Oralarda Bir Yerlerde (2008), M. Sadık Aslankara (Cumhuriyet Kitap, 12 Haziran 2008).

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör