Özlem Tezcan Dertsiz

Şair

Doğum
Eğitim
Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliği Bölümü

Şair. 1972, Edirne doğumlu. İlk ve ortaöğrenimini Edirne’de tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliği Bölümünü bitirdi. Edirne, İstanbul, Kastamonu ve Bursa’da Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği yaptı.

Şiirleri, Varlık, Akatalpa, Dize, Agora, Kum, Bahçe ve Pencere dergilerinde yayımlandı. 2000 yılında Varlık dergisinin düzenlediği Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülünü Alphan Akgül’le paylaştı. Aynı yıl Ali Rıza Ertan Şiir Ödülünü ve Karşıyaka CUMOK’un düzenlediği şiir yarışmasında birincilik ödülünü kazandı. Bursa Kültür-Sanat ve Turizm Vakfının öğretmenler arasında düzenlediği mektup yarışmasında birincilik ödülü aldı. Şimdi Gitsem Güz  (2004) bir şiir kitabı vardır.

 “Ozanın şiirlerinde, çocukluk anıları, öğrencilik yılları, ayrılık acıları, özlemler, aşklar önemli yer tutar. İlk şiir kitabıyla, direncini, kararlılığını kanıtlıyor. Kendine özgü biçemiyle, söylemiyle, imge zenginliğiyle ilgi çekiyor.” (Hasan Akarsu)

HAKKINDA: Hasan Akarsu / Şiirler-Den / İzler (2004), Fuat Çiftçi / Söyleşi (Budala şiir ağırlıklı ortak kitap, Mayıs-Haziran-Temmuz 2004).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör