Salih Korkmaz

Şair

Doğum
Ölüm
03 Mayıs, 2008

Güfte şairi (D. 1941, Arpaderesi köyü / Taşova / Amasya – Ö. 3 Mayıs 2008, Bursa). Gençlik yıllarında Bilecik'e yerleşerek, bu şehirdeki Halk Bankası'nda görev aldı. Daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü'ne geçti. Otuz üç yıl memuriyetten sonra emekli oldu. Şiirlerinden 160 yakın güfte yaptı. Korkmaz'ın 42 eseri radyo ve televizyonlarda icra edildi ve çeşitli ödüller aldı. 3 Mayıs 2008 tarihinde kalp hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü Bursa İhtisas Hastanesi'nde öldü.

Özlesem de seni her ân” adlı şiiri Alâeddin Şensoy tarafından bestelenmiş, 1987 yılında Sâlih Korkmaz'a Hürriyet’ten Altın Kelebek ve Milliyet’ten de ikincilik ödülü kazandırmıştır. Şiirlerini, "Anılarla Başbaşa" ve "Vatan Türküsü" adlı kitaplarda toplamıştır.

Bestelenmiş eserlerinden bazıları: Kadere Bak, Ağlın mısın? Güler misin? Ne Olur Kimseye Bakma, Yollar Bitmez Gide Gide, Aşk Bağından Çiçek Verirsin.

KAYNAKÇA: Kasım Alper Özdemir / Salih Korkmaz`ın ardından (amasya-abdulhalim.blogspot.com.tr, 3 Mayıs 2008), Türkiye Kültür ve Sanat 2009 Yıllığı (2009), Taşı Mermer Toprağı Seramik Yaprağı İpek Kuruluş ve Kurtuluşun Beşiği Bileciğin Büyük Şairi Salih Korkmaz (sairsalihkorkmaz.com, 2014), İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (C. 12, 2017).

 

ÖZLESEM DE SENİ HER AN

Özlesem de seni her ân
Ağlasam da olmaz duyan
Beni senden ayrı koyan
Kadere bak, kadere bak

Dertle doldum genç yaşımda
Bin hâtırâ gözyaşımda
Ne çileler var başımda
Kadere bak, kadere bak






 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör