Erhan Pişkin

Matematik Profesörü, Akademisyen, Eğitimci, Hukukçu

Doğum
Eğitim
Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Anabilim Dalı

Akademisyen, Matematik Profesörü, Hukukçu ve Eğitimci. 1981 yılında Diyarbakır’da doğdu. İlk ve Ortaokulu 24 Kasım İlköğretim Okulunda, Liseyi Yunus Emre Lisesinde tamamladı. 2000-2005 yılları arasında Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Anabilim Dalında lisans eğitimini tamamladı. 2007-2009 yılları arasında Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalında “Doğrusal olmayan hiperbolik kısmi diferansiyel denklemlerin çözümlerinin matematiksel davranışı” başlıklı tezi ile yüksek lisansını ve 2009-2013 yılları arasında Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalında “Doğrusal olmayan evolüsyon denklemlerin çözümlerinin azalması ve patlaması” başlıklı tezi ile Doktorasını tamamladı. Daha sonra 2018-2023 yılları arasında Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Erhan Pişkin, 2005-2008 yılları arasında MEB’e bağlı liselerde matematik öğretmenliği yaptı. 2008 yılında Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2013 yılında Yardımcı Doçent, 2015 yılında Doçent oldu. 2021 yılından beri Profesör olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Prof. Dr. Erhan Pişkin, aralarında “Nonlinear Analysis, Evolution Equations and Control Theory, Applied Mathematics Letters, Mathematical Methods in the Applied Sciences, Turkish Journal of Mathematics, Quaestiones Mathematicae, Electronic Journal of Differential Equations, Zeitschrift für angewandte Mathematik und Physik” gibi dergilerin de bulunduğu 150 civarında uluslararası makale; 200’den fazla ulusal ve uluslararası sempozyum; Bentham Science, Seçkin ve Pegem Akademi yayınevlerinden yayınlanmış 9 adet kitap çalışması mevcuttur. Ayrıca; anabilim dalı başkanlığı, bölüm başkan yardımcılığı, enstitü müdür yardımcılığı, akademik teşvik komisyon üyeliği gibi idari görevlerde bulunmuştur.

Prof. Dr. Erhan Pişkin, halen lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde dersler vermekte; yüksek lisans ve doktora tez danışmanlıkları yapmakta; yüksek lisans ve doktora tez jürilerinde, doktor öğretim üyesi, doçent ve profesör atama jüri üyeliklerinde görev yapmakta;  çeşitli okullarda gençlere yönelik seminerler vermekte; ayrıca, kısmi türevli diferansiyel denklemlerin teorisi ile ilgili makale çalışmalarına devam etmektedir.

KAYNAK: Bilgi Teyidi (21.08.2023).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör