Adnan Başkan

Hukukçu, Yazar

Doğum
Eğitim
Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Hukukçu, Yazar. 1991 yılında Antalya’nın Serik ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğretimini Tekeli ilköğretim okulunda, lise eğitimini ise Serik Anadolu lisesinde tamamladı. Öğrencilik  döneminde Öğrenci başkanlıkları, Türkiye Öğrenci Konseyi, LÖSEV ve Kızılay gibi çok sivil toplum kuruluşların da görev aldı. Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesinde lisans eğitimini tamamlayıp, İsviçre’de University of Sy Gallen Executive Master Business Law’da ve Selçuk Üniversitesinde yüksek lisanslarına sürdürmektedir.

2014 yılında Antalya’da staj eğitimini tamamlayıp 2015 yılında Antalya Barosuna kayıtlı 4444 sicil numarası ile Avukatlık mesleğine başladı. AB Hukuk Bürosu ve Danışmanlık ofisi kurucusudur. Evlidir.  

Mesleğin ilk yıllarında stajyer avukatlar başkanlığı ve genç avukatlar meclisinde ve Antalya Barosu sağlık kurul başkanlığı görevlerinde yer aldı. Bugüne kadar pek çok şehirde sosyal sorumluluk projelerine imza attı ve devam etmektedir. Hukuk alanında birçok kez seminer vermiştir. 2020 yılın da “Değişen Hayatlar” kitabını çıkartarak, edebiyat dünyasına giriş yapmıştır.

KAYNAK: Bilgi teyidi (09.09.2020).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör