Serkan Çolak

Moda Tasarımcısı, Oyuncu

Doğum
18 Ocak, 1980
Burç

Sinema ve dizi film oyuncusu, moda tasarımcısı. 18 Ocak 1980, Malatya / Yeşilyurt doğumlu. 6 kardeşli bir ailenin en büyük çocuğu olarak dünyaya geldi. 1995 yılında İstanbul’a yerleşti. Eğitimine burada devam ederek, moda tasarımı ile ilgilendi. 20 yıl boyunca moda tasarımcısı olarak profesyonel hayatına devam ederken oyunculuk merakı ağır basmış ve pek çok ünlü yönetmen, oyuncu koçu ve oyuncudan dersler aldı. Görev aldığı film ve dizi projeleri yanı sıra eğitimin ömür boyu devam ettiği bilinciyle ders almayı sürdürmektedir.

İlk sinema filmi olan “Malazgirt 1071”de aslında yüzyıllar önce yaşamış hemşehrisi “Danışment Gazi” karakterini canlandıran olan Serkan Çolak, filmin ön izlemelerindeki başarısından söz ettirmiştir. Bu filmin ardından  ‘’Payitaht Abdülhamid’’ dizisinde “Panait” karakteri ile karşımıza çıkan sanatçı, oldukça hatırı sayılır bir hayran kitlesine ulaşmış görünüyor.

Serkan Çolak, kendisiyle yapılan bir röportajda; at binme, kılıç kullanma, ok atma gibi hobilerini bu projelerde kullanma şansı bulduğunu, bir başka hobisi olan buz patenini de özellikle ülkemizde ön plana çıkarabilme açısından bir projede kullanmak istediğini belirtmiştir. En büyük hayallerinden birinin, iki mesleğini bir araya getirmek olduğunu söyleyen sanatçı, moda ve tasarım dünyası ile ilgili bir film ya da dizide kendi tasarımları ile yer almak istemektedir.

 

Rol Aldığı Film ve Diziler:

 

Payitaht Abdülhamid (Panait, TV Dizisi 2020)

Malazgirt 1071 (Danışment Gazi, Sinema Filmi 2020)

 

KAYNAK: Serkan Çolak bilgi teyidi (23.08.2020), Payitaht Abdülhamid, Malazgirt 1071 (imdb.com, 23.08.2020).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör