İsmail Emrah Karayel

Milletvekili, Hukukçu, Siyasetçi

Doğum
Eğitim
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Hukukçu, avukat, siyaset adamı, milletvekili. 1978 yılında İstanbul’da doğdu. Aslen Kayseri Akdereli (Kelgin) Karayel ailesindendir.  İlkokulu Fatih İlkokulu, İstanbul İmam Hatip Lisesi ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Amerika’da İngilizce eğitimi gördü ve Kent State Universityde Ceza Hukuku alanında yüksek lisans yaptı.

İkinci yüksek lisansını İngiltere’de Canterbury şehrinde University of Kent’de Uluslararası Ticaret Hukuku alanında tamamladı. Yurda dönüşünde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) de beş yıl süre ile batık banka patronlarının ülkeye verdiği zararın giderilmesi amacıyla yurtdışı davalarında görev aldı.

Serbest Avukatlık mesleğini icra eden Karayel, halen Kocaeli Üniversitesinde Özel Hukuk alanında doktora yapmaktadır. Türkiye’de yeni ve sivil bir Anayasa yapılmasıyla ilgili çalışmalarda aktif görev aldı. Birlik Vakfı Gençlik Klübü (Genç Birlik) Genel Başkanlığı yaptı. Milli Türk Talebe Birliğinde (MTTB) 60. ve 61. Dönemlerinde Genel Başkan seçildi. Halen MTTB Genel Başkanı, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu üyesi, Kayseri Tomarzalılar Vakfı yöneticisidir. Sosyal ve Siyasi sahada fikri ve vakfi faaliyetlere devam etmektedir.

Ak Parti'den 1 Kasım 2015'te 26. Dönem Burdur Milletvekili seçilerek TBMM'de yasama çalışmalarına katıldı. Çok iyi derecede İngilizce, orta seviyede Almanca ve Arapça bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

KAYNAK: 26. Dönem Milletvekilleri – Kayseri (akparti.org.tr, 27.05.2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör