Yusuf İzzettin Boz

Araştırmacı Yazar, Eğitimci, Hukukçu

Doğum
Eğitim
Aksu Öğretmen Okulu ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Eğitimci, hukukçu, yazar. 1937 yılında Antalya’nın Gündoğmuş ilçesine bağlı Ortakonuş köyünde doğdu. Doğduğu yıl babasını kaybettiği için çocukluğu zorluk ve yokluk içinde geçti. Okul diye düzenlenen bir ahır damında öğrenime başlama şansını son anda yakaladı. Üç yıl “eğitmende” öğrenim gördükten sonra kalan 4. ve 5. sınıfı, öğretmenli ilkokulu olan Gündoğmuş ve Ümitli köylerinde tamamladı. Sınavını kazandığı yatılı 6 yıllık Antalya - Aksu Öğretmen Okulunu 1960 yılında bitirerek, sınavını kazandığı yatılı İstanbul Eğitim Enstitüsü’ne girdi ve Fen Bölümünden mezun oldu.

Yusuf İzzettin Boz, yüksek öğrenimini tamamladıktan sonra Elazığ, Antalya ve son olarak da Denizli liselerinde ve meslek liselerinde Fen Bilgisi (Fizik-Kimya) öğretmenliği yaparak 1989 yılında öğretmenlikten emekli oldu.

Öğretmenliği sırasında girdiği üniversite sınavında kazandığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne öğretmenlik yaparken devam ettiği Fakülteden 1980 yılında mezun oldu. 1981 yılında başladığı serbest avukatlığını Denizli’de sürdürdü. Yusuf İzzettin Boz, evli olup, biri öğretim öğretim üyesi Doç. Dr., diğeri E. E. Mühendisi olan iki oğlu vardır. 2010 yılında Alara Malan’dan Akar adlı bir araştırması yayımlanmıştır.

KAYNAK: Yusuf İzzettin Boz / Alara Malan’dan Akar (2010).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör