M. Celalettin Lekesiz

Genel Müdür, Vali, Yönetici, Bürokrat

Doğum
Eğitim
Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi

Yönetici, bürokrat, vali, 48. ve şimdiki Emniyet Genel Müdürü. 1962, Yerköy / Yozgat doğumlu. İlk, orta ve lise öğrenimini Yerköy’de yaptıktan sonra, 1986 yılında Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. 1987 yılında Kırşehir Valiliğinde Kaymakam adaylığı yaparak, Mülki İdare Amirliği mesleğine girdi. 1988 yılında bir yıl süre ile İngiltere’de İngilizce Dil Eğitimi aldıktan sonra; 1990 yılından itibaren sırasıyla Tefenni (Burdur), Köprübaşı (Manisa), Yusufeli (Artvin) ve Divriği (Sivas) Kaymakamlıkları yaptı. Daha sonra İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürlüğü, Araştırma Planlama Koordinasyon Kurulu Başkanlığında Daire Başkanlığı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Teftiş Kurulu Başkanlığında Mülkiye Müfettişliği, Mülkiye Başmüfettişliği ve Personel Genel Müdürlüğü yaptı.

Amasya ve 11.06.2009 tarihinde atandığı ve beş yıl süren Hatay Valiliğinden sonra 15.09.2014 tarihli ve 2014/6780 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Emniyet Genel Müdürü olarak atandı.

Çalıştığı illerin valilerinden, Turizm Bakanı'ndan ve İçişleri Bakanı'ndan çeşitli ödüller almış olan M. Celalettin Lekesiz; Zehra Lekesiz ile evli ve 3 çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Lekesiz, Hatay Valiliği sürecinde Suriye’deki iç karışıklıkla sınırları zorlayan sığınmacı Suriyeliler, sınırlardaki olaylar, Reyhanlı patlaması, Gezi parkı olayları gibi kritik, krizlerle dolu beş yılda; Hatay il stratejik planı, turizm ve tarım il stratejik planlarını tamamlamıştı. Aynı zamanda Türkiye’de 15 Marka Kültür Kent kapsamına alınan Hatay’da marka kültür kent çalışmalarını da yürütmüştü.

KAYNAK: İşte yeni Emniyet Genel Müdürü - M. Celalettin Lekesiz Kimdir? (timuturk.com, 16.09.2014), Özgeçmiş (egm.gov.tr, erişim: 15.02.2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör