Sevinç Özen Güçlü

Sosyolog

Doğum
Eğitim
Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü

 Toplumbilimci. 1961, İzmir doğum-lu. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü (1982) mezunu. 1983 yılında, bitirdiği bölüme araştırma görevlisi olarak girdi. Yüksek lisansını “Gecekondu Ailelerinde Bireyler arası Etkileşim: Bayraklı M. Erener Mahallesinde Bir Araştırma” adlı tezle (1984), doktorasını “Sanayi Kasabasında Yasam Biçimi ve Aile Yapısında Meydana Gelen Değişmeler: Soma Örneği” adlı tezle (1989) tamamladı. 1989’da yardımcı doçent, 1994’te doçent, 2000’de profesör oldu. Doçentlik çalışması: “Kentlileşme Sürecinde Ailede Kuşaklararası İlişkiler: İzmir-Bornova, Çamdibi ve Altındağ’da Karşılaştırmalı Bir Araştırma”. 1996-97 yıllarında, Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür yardımcılığı görevinde bulundu. 1997 yılından itibaren Antalya Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi, 2000’den sonra Sosyoloji Bölümü başkanı olarak çalışmalarını sürdürdü. Sosyoloji Derneği, Akdeniz üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği üyesidir.

Aile Sosyolojisi, Kent Sosyolojisi, Sağlık Sosyolojisi konularında makaleleri Sosyoloji Dergisi, Seminer Dergisi, Hemşirelik Yüksek Okulu Dergisi, Aile Yazıları dergilerinde yayımlandı. Çeşitli kuruluşların düzenlediği bilimsel toplantılara katılarak bildiriler sundu ve bu bildiriler ortak kitaplarda yayımlandı. Ayrıca 1995’ten itibaren çeşitli TV programlarına konuk konuşmacı olarak katıldı.

ESERLERİ:

Sanayi Kasabasında Yaşam Biçimi ve Aile Yapısında Meydana Gelen Değişmeler: Soma Örneği (1991), Kentlileşme Sürecinde Ailede Kuşaklararası İlişkiler: İzmir-Çamdibi-Altındağ ve Bornova’da Karşılaştırmalı Bir Araştırma (1996), Kentlileşme ve Göç Sürecinde Antalya’da Kentlilik Bilinci ve Kent Kültürü (2002).

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör