Hürer Fethi Gündüz

STK Yöneticisi, İş İnsanı

Doğum
30 Ocak, 1974
-
Eğitim
Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu.
Burç

İş insanı, STK Yöneticisi, Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı.  30 Ocak 1974 doğumlu. Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu.

Fethi Gündüz, ilköğrenimini Parmak Çocuk İlköğretim Okul’unda tamamlamış ve 1993 yılında Semiha Şakir Lisesi’nden mezun olmuştur. Lise döneminde yapılan seçimlerde okul eş başkanı olan Hürer Fethi Gündüz, eğitim hayatını Saniye Aktar bursuyla girdiği Koç Üniversitesiyle devam ettirmiş ve 1999 yılında Ekonomi Bölümünden mezun olmuştur. Sahip olduğu girişimci ruhu ile kendi üniversitesinde okurken bile öğrenci taşımacılığı yaparak ileriye dönük planlarında kararlılık örneği sergilemiş iyi bir ekonomist ve ulaşım sektöründe saygın bir sektör temsilcisidir.

Daha ilkokul yıllarında Sultanhamam’da işportacılık yapmış, ortaokul ve lise dönemlerinde ise turizm ve taşımacılık alanlarında çalışmaya başlamıştır. Henüz üniversite öğrencisi iken kurmuş olduğu University Travel şirketi ile Tur operatörlüğü ve otel işletmeciliği alanlarında çalışmıştır. Aktif olarak ortağı olduğu ve ana faaliyet alanı personel ve öğrenci taşımacılığı olan Gürsel Turizm’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine devam etmektedir. Gürsel Turizm’de çeyrek aşırı aşkın deneyime sahip olan Hürer Fethi Gündüz ulaşım sektörünün duayenlerindendir. İki kıtada Türkiye’nin 81 ilinde faaliyet gösteren 2000 çalışanı ve 6500 ‘i aşkın araç filosuyla sektöre yön veren Gürsel Turizm’in yurtiçi faaliyetlerinin yanı sıra, firmanın yerel ortağı CMTC ile birlikte Ürdün’ün başkenti Amman’da kurduğu SPV şirketinin de Yönetim Kurulu Üyesidir. Amman da belediye adına yapılan “Kent İçi Toplu Taşıma Ulaşımı “projesinde geliştirilen hat planlama, sürücü görev planlama, garaj yönetimi, filo yönetimi, araç takip sistemi modüllerini içeren bir Erp sisteminin Ar-Ge çalışmalarında aktif rol oynamıştır.

Gürsel Turizm dışında; İzmit Seyahat, Özemniyet ve Efe Tur şirketlerinin de ortağı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısıdır. Eski bir Fenerbahçe Kulübü milli kürekçisi olan Hürer Fethi Gündüz, aynı zamanda kulübün kongre üyesidir. Fanatiği olduğu takımı Fenerbahçe’nin, 2000 yılında beri Gürsel Turizm firması ile karayolu ulaşım sponsorudur. Spor’a olan düşkünlüğü sebebi ile de Caddebostan Vakıf Tenis Kulübü başkanlığını da yürütmektedir. Ulaşım ve Taşıma sektöründe 2009-2011 yılları arasında  Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkan Yardımcılığı yapmıştır. Akabinde 2010 yılında İTÜ ve Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortak iştirakı ile yürütülen “Türkiye’de Öğrenci Taşıma ve Arama Konferansı” (TÖTAK) ‘ın sponsorluğunu yapmış ve konferansın hazırlık kadrosunda yer almıştır. Konferansda ele aldığı öğrenci taşımacılık sistemi üzerine geliştirilen modeller katılımcılar ve özellikle yurtdışından gelenler tarafından büyük beğeni toplamıştır. Uluslararası alanda Birleşik Arap Emirlik’lerinde “School” Transportation Conference” ‘ına onur konuğu olarak davet edilmiş ve bu konferansa misafir konuşmacı olarak katılmıştır.

Eğitime verdiği önemi, hayata geçirdikleri ve yapmayı planladıkları projeleri ile destekleyen Hürer Fethi Gündüz, Gençlik Hizmet ve Kültür Vakfı’nın başkanı ve bu vakfın ortak olduğu Irmak Okulları’nın da Yönetim Kurulu Üyesidir. Eğitim fakültelerinde okuyan öğretmen adaylarına eğitim bursu vererek onların gelişimine katkı sağlamak amacı olan bu vakfıyla, hayallerine ulaşma fırsatı bulmuştur. Bu projenin devamı niteliğinde olan Avrupa Birliği fonları ile desteklenen, halihazırda kırsal kesimlerde eğitim veren öğretmenlerin gelişimine katkıda bulunmak için teşebbüsleri vardır. Bu doğrultuda da vakfın diğer bir amacı olan “Kodlama ve Teknoloji Üniversitesi” kurma hedefine erişmek için kendini eğitime adayan, tam bir eğitim gönüllüsüdür. Yaklaşık 30 yılı aşkın süredir Gürsel Turizm firmasında aktif rol alan Hürer Fethi Gündüz’ün bu firması, Koç Grubu bünyesinde düzenlenen “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” en başarılı firma ödülüne layık görülmüştür. Bu ödül ile de kadın çalışanlarına verdiği değeri bir kez daha ifade etme fırsatı bulmuştur.

Demir Hürer ve Baran Hürer adında 2 çocuk babasıdır. İngilizce ve Özbekçe bilen Hürer Fethi Gündüz İzmir / Çeşme aşığı ve deniz tutkunudur.

 

KAYNAKÇA:

 

Bilgi Teyidi (30.05.2023)

https://www.sonhaberler.com/hurer-fethi-gunduz-kimdir-haber-834966

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör