Sanlı Ergin

Genel yayın yönetmeni, Gazeteci

Doğum
Ölüm
23 Mayıs, 2023
Diğer İsimler
Sedat Ergin'in kardeşi

Gazeteci, yönetmen (D. 1964, İstanbul – Ö. 23 Mayıs 2023, İstanbul).

Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin'in kardeşi Sanlı Ergin, mesleğe 1982 yılında Cumhuriyet’te başladı. 1984-1987 yılları arasında Cumhuriyet’te sayfa tasarımcısı olarak görev aldı. Ekonomik Panorama Dergisi’nde, Hürriyet Gazetesi’nde Sayfa Tasarım ve Haftasonu Ekleri Görsel Yönetmeni olarak çalıştı.

59 yaşındaki Ergin, başta Hürriyet olmak üzere çok sayıda yayında görsel yönetmenlik yaptı. Sanlı Ergin, Hürriyet ve Milliyet'in genel yayın yönetmenliklerini de yapan Hürriyet yazarı Sedat 2008-2014 yılları arasında Habertürk Gazetesi’nde Görsel Yönetmen olarak bulundu. Mesleğini Posta Gazetesi’nin Hafta Sonu eklerinde sayfa tasarımcısı olarak sürdürüyordu. Sürekli Basın Kartı sahibi Sanlı Ergin iki çocuk babasıydı.

 

Vefatı:

 

Vefatından bir ay önce lösemi tanısı konan Sanlı Ergin, gördüğü yoğun tedavileri bünyesi kaldıramayarak tedavi gördüğü hastanede 23 Mayıs 2023 günü yaşamını yitirdi.

Gazeteci Çengelköy Kerem Aydınlar Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Çengelköy Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

Ergin'in cenazesine basın ve iş dünyasından çok sayıda insan katıldı.

Törende, Sanlı Ergin'in eşi, kızı ve ağabeyi Hürriyet yazarı Sedat Ergin ile eşi Prof. Dr. Canan Ergin taziye dileklerini kabul etti.

  

Sanlı Ergin İçin Ne Dediler?

 

TGC Yönetim Kurulu Sanlı Ergin’in ölümünün ardından bir mesaj yayınladı. Mesajda "Değerli meslektaşımız Sanlı Ergin’i kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Uzun yıllar mesleğimize ve Cemiyetimize başarıyla hizmet eden Sanlı Ergin’in ailesine ve basın topluluğumuza baş sağlığı diliyoruz" denildi.

 

KAYNAK: Gazeteci Sanlı Ergin yaşamını yitirdi (cumhuriyet.com.tr, 23.05.2023), Gazeteci Sanlı Ergin, hayatını kaybetti! (t24.com.tr, 23.05.2023), Gazeteci Sanlı Ergin hayatını kaybetti (odatv4.com, 23.05.2023), Gazeteci Sanlı Ergin son yolculuğuna uğurlandı (DHA – hürriyet.com.tr, 24 Mayıs 2023).

 

 

 

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör