Tolga Şişman

İş İnsanı, Yapımcı

Doğum
Eğitim
London Middlesex Üniversitesi BA Televizyon Yapımcılığı Bölümü

Yapımcı, 1993 yılında İstanbul'da doğdu. 93 Medya'nın kurucusudur. London Middlesex Üniversitesi BA Televizyon Yapımcılığı Bölümünden birinci sınıf derece ile mezun oldu. Tolga, ses-ışık-kamera teknolojileri ile medya yönetimi, eğlence şovları, çok kameralı ve tek kameralı prodüksiyon konusunda uzmanlaşmıştır.

Ayrıca Cannes Mipcom, Fresh TV oturumunda gösterilen ''Money Monster'' yarışma programı formatının yaratıcılarından biridir.

Bir önceki dönemde; yapımcılığını BBC'den Prof. Kurt Barling'in yaptığı 'Broadcasting Today' adlı televizyon programında kat yöneticiliği ve Milliyet Gazetesi'nde muhabirlik yaptı. Tolga'nın "Papillio" adlı belgeseli, British Film Institute tarafından "London TV Graduation Show"da Jüri Ödülü'ne layık görüldü. TAFF Pictures'da müdür yardımcısı olarak çalıştı ve kendi şirketini kurmadan önce Tims Prodüksiyon'un dizilerinde aktif rol aldı.

2008 yılından beri sektörde yönetmen ve yapım ekiplerinde asistanlık yapan Tolga Şişman, 2019 yılından itibaren Sen de Yap, Deri Ustaları, Duygu ile Kendin Yap Sen Ben O gibi çeşitli film ve dizilerin yapımcılığını üstlenmiştir.

 

Yapımcısı Olduğu Film ve Diziler:

 

Sen Ben O (TV Dizisi 2023)

Duygu ile Kendin Yap (TV Dizisi 2022)

Deri Ustaları (TV Dizisi 2022)

Senden İyi Yok (TV Dizisi 2020)

Sen de Yap (TV Dizisi 2019)

 

KAYNAK: Tolga Şişman (imdb.com, 16.05.2023), Tolga Şişman (sinematurk.com, 16.05.2023), Tolga Şişman (dizioyuncu.com, diziseti.tv, diziler.com, 16.05.2023), Tolga Şişman (beyazperde.com, sinemalar.com, 16.05.2023). 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör