Aybars Kuday

Oyuncu, Sporcu

Doğum
Eğitim
Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü
Diğer İsimler
Aile Avukat Çağrı. Yasak Elma Saffet Kazancıoğlu. Mezarlık Yalçın Gürgen.

Tiyatro, sinema ve dizi film oyuncusu, sporcu. 1977, İstanbul doğumlu.

Aybars Kuday, 1997 yılından itibaren Deli Divane, Mezarlık, Yasak Elma, Aile gibi çeşitli film ve dizilerde rol aldı. Yeni projelerde yer almayı sürdürmektedir.

Aybars Kuday, tiyatro oyunlarının dışında diziler ve sinema filmleriyle seyirci karşısına çıkıyor. Aynı zamanda Modaspor’da profesyonel olarak su topu için ter döken bir sporcudur.

Yıllar boyu klasik bir beyaz yakalı olarak hayatına devam etti. 1999 senesinde Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Hemen ardından Amerika’da işletme ve uluslararası ticaret üzerine MBA yaptı. Sonrasında da askerlik ve kurumsal hayata geçiş olarak devam etti. Uzun yıllar oyunculuk yapmış olan kuzeni Gökhan Arsoy ve eniştesi Göksel Arsoy’un etkileri büyük oldu.

Pandemi biter bitmez oyunculuk eğitimi almaya başladı. Haftanın her günü, hiç ara vermeden gerek kurs gerek hocası Sennur Nogaylar ile özel dersler, görsel ve yazılı eğitim araçlarıyla kendini geliştirmeye çalıştı. Bu eğitim süreci devam ederken, Modaspor’dan takım arkadaşı ve yakın dostu Yavuz Öztop, ona yapımcılığını yaptığı reklam işlerinde kamera önünde yer alma fırsatı verdi. Aynı dönemde Çiğdem Tunç da tiyatrosunda çalışma fırsatı sundu ve bir anda eğitimle kendini yoğun ve keyifli çalışma temposu içinde buldu.

Çocuk yaştan beri su topu oynayan Aybars Kuday, uzun yıllar İstanbul Yüzme İhtisas Kulübünde oynadı. Daha sonra da Modaspor Kulübüne geçti. 010dan beri Türkiye 1. Liginde yer alıyor.

 

Rol Aldığı Bazı Tiyatro Oyunları:

 

Astrotürkler Geliyor-2022

Şoför Nebahat - 2021

Cahide Sonku - 2021

Bir Eski Zaman Hikâyesi - 2021

 

Rol Aldığı Film ve Diziler:

 

Aile (Avukat Çağrı, TV Dizisi 2023)

Yasak Elma (Saffet Kazancıoğlu, TV Dizisi 2022)

Mezarlık (Yalçın Gürgen, TV Dizisi 2022)

Şöhret Sandalı (Rakip Yayıncı, TV Filmi 2001)

Deli Divane (Bardaki genç adam, TV Dizisi 1997)

 

KAYNAK: Oyunculuk beni mutlu ediyor (milliyet.com.tr, 29.11.2022), Aybars Kuday (imdb.com, 09.03.2023), Aybars Kuday (sinematurk.com, 09.03.2023), Aybars Kuday (dizioyuncu.com, diziseti.tv, diziler.com, 09.03.2023), Aybars Kuday (beyazperde.com, sinemalar.com, 09.03.2023).  

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör