Mert Bayantemur

Youtuber, Sosyal Medya Fenomeni

Doğum
00 Temmuz, 1994
Eğitim
Dokuz Eylül Üniversitesi Ekonometri Bölümü
Burç

Sosyal medya fenomeni, youtuber. 1994 yılının Temmuz ayında İzmir’de dünyaya geldi. Çocukluk yıllarını, ilkokul ve ortaokulu İzmir’de tamamlamıştır. Yengeç Burcudur.

Mert Bayantemur, Övgü Terzibaşıoğlu Anadolu Lisesi’nde matematik-fen okuduktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Ekonometri Bölümünü tamamladı. 2018 yılından bu yana İnternet üzerinde içerikler üretmekte olup hobisini işe dönüştürmüştür.

14 yaşından beri hem okuyup hem çalışan Mert Bayantemur, Turizm, Restaurant-Kafe gibi sektörlerde uzun süre çalışmış ve yöneticilik yapmıştır. İlk youtube videosunu Temmuz 2018’de atmış ve o sırada devam ettiği işi ile Youtube’u beraber yürütmüştür.

Mert Bayantemur, 2020 Mayıs itibariyle diğer mesleğini bırakıp tamamen Youtube’a yönelmiştir. Kanalında genel olarak ürün incelemeleri yapmaktadır. Kendine has video serileri vardır (Çakma vs Orijinal, Dünya’nın En Büyük/Küçük Ürünleri, İyi Ki Almışım Dediğim Ürünler vb.) Ocak 2023 İtibariyle 550 Videosu, 420 Bin Youtube abonesi ve 121 Bin Instagram takipçisi vardır. Kendisi bir motosiklet tutkunudur ve bu tutkusunu ateşleyen kişinin Altın Elbiseli Adam olduğunu sürekli belirtir. 2 tane sokaktan sahiplendiği kedisiyle birlikte İzmir’de yaşamaktadır.

 

Sosyal Medya:

 

İnstagram: https://www.instagram.com/mertbayantemur/?hl=tr

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCeIXqlU6qV3cE8Y9DVqroUA

 

KAYNAK: Bilgi Teyidi (18.01.2023).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör