Erbay Karakaya

Eğitimci, Sporcu

Doğum
Eğitim
Bakırköy Anadolu Lisesi

Fitness eğitmeni, vücut geliştirme uzmanı. Boy:1.72m.,Kilo 78 Kg. 1995 yılında İstanbul’da doğdu. Malatyalı bir ailendendir; annesi ve babası Malatyalıdır. İstanbul’da ilkokul ve ortaokul eğitimini tamamladıktan Bakırköy Anadolu Lisesinden mezun olmuştur.

Spora küçük yaşlardan beri ilgisi olan Karakaya, eğitimine de fitness yönünde devam etmiştir. Fitness her ne kadar sadece vücut geliştirme olarak bilinse de sadece bununla sınırlı değildir. Formda kalmak isteyen kişiler, düzgün bir fiziğe kavuşmayı arzulayanlar tarafından da tercih edilmektedir.

Fitness eğer doğru bir şekilde yapılırsa kasların sıkılaşmasını ve güçlenmesini sağlar. Bu bakımdan artıları oldukça fazladır. Bununla birlikte Karakaya sadece bunlarla sınırlı olmadığını, ruhsal gelişime de yardımcı olduğunu düşünmektedir.

Sporun ruhsal gelişime etkileri yönünde çok sayıda akademik çalışma yer almaktadır. Bunların yanı sıra spor aktivitelerinin insanların psikolojilerini olumlu etkilediği bilinmektedir.

 

Eğitim veriyor:

 

Spor eğitimi vermekte olan Erbay Karakaya, sadece fitness ile ilgilenmemektedir. Vücut geliştirme konusuna oldukça önem veren Karakaya, bunu bir meslek olarak kabul etmiştir. Bu bakımdan günümüze kadar çok sayıda kişiye sporu sevdirmeyi başarmıştır.

Erbay Karakaya, bu bakımdan kişilere özel dersler de vermektedir. Bunlara verilen ilgi de oldukça fazladır. Kendisi de bir fitness eğitmeni olup profesyonel çalışmalarını devam ettirmektedir. 8 seneden beri vücut geliştirme üzerine, çok sayıda kişiye destek olmuştur.

 

Sosyal Medya:

 

https://www.instagram.com/fitness_eray/

https://twitter.com/karakaya_erbay?t=wfSVS76vvb2lzEdOEx0V-g&s=08

https://m.facebook.com/100000888542705/

 

KAYNAK: Bilgi Teyidi (30.11.2022).

 

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör