Fatoş Karahasan

Konuşmacı, CEO, Gazeteci-yazar, İş İnsanı, Akademisyen

Eğitim
Üniversite mezunu

Akademisyen, öğretim üyesi, gazeteci yazar, iş insanı, CEO. Bilgi Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesidir. Bütünleşik Pazarlama İletişimi, Dijital Pazarlama, İletişim Becerileri, Reklamda Güncel Konular derlerini vermektedir.

Fatoş Karahasan, iş hayatına 1989 yılında Güzel Sanatlar Saatchi&Saatchi Reklam Ajansı’nda, “İş Geliştirme Direktörü” olarak başlamıştır.

2000 yılına kadar çalıştığı bu kuruluşta, Procter&Gamble, Fiat, Philips, Arçelik, Milliyet, Radikal, Posta, Beko, Toys ‘R Us, Kent, Alarko, HP, British Airways, BAT, İstikbal, TEB gibi markalara hizmet vermiştir.

1995’te şirketin Genel Müdürlüğünü yaptı. 2000-2002 arasında D’Arcy Istanbu’un CEO’luğunu yaptıktan sonra, kariyerine danışman olarak devam etti.

Fatoş Karahasan, pazarlama, iletişim ve yönetim konularında konuşmalar yapmakta ve eğitimler düzenlemektedir. Ayrıca, önemli konferanslarda, Moderatörlük ve Konferans Başkanlığı görevini üstlenmektedir.

Uzun yıllar Milliyet gazetesinde, Tempo ve Capital dergilerinde yazıları yayınlamıştır. Dünya, Start Up ve cnnturk.com da köşe yazarı olarak, gündemi izleyen makaleler yazdı.

INSEAD’ın Blue Ocean Strategy Practioner sertifikası sahibi olan Karahasan, İnovasyona yönelik Mavi Okyanus Stratejisi konusunda da eğitim ve danışmanlık hizmeti vermektedir. Reklam Özdenetim Kurulu (RÖK) üyesidir. İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve Almanca bilir.

 

Kitapları:

 

Reklamcılık ve Siyasi Pazarlama konularında iki kitabı Fransızcadan dilimize kazandırmıştır. Katkıda bulunduğu “Siyasetin Pazarlaması” gibi çeşitli kitapların yanı sıra, “Vasat Reklamdan Nasıl Kurtulunur?”, “Taşlar yerinden Oynarken, Dijital Pazarlamanın Kuralları” , “Akla ve Kalbe Giden İletişim Yolları” ve “Açılın Gençler Geliyor” ; “Gençlerde Finansal Okuryazarlık”; Kadın Kadının Kurdu Mu? Kim Demiş?” başlıklı altı kitabın yazarıdır.

 

HAKKINDA: Fatoş Karahasan / Google 20 yaşında ve 800 milyar dolar değerinde (gazeteoku.com, 27 Eylül 2018), Fatoş Karahasan Kimdir? (gazeteoku.com, 18.01.2019), Fatoş Karahasan / Kozmetik sektöründe işler iyi gidiyor (dunya.com, 28 Şubat 2019), Fatoş Karahasan kitapları (dogankitap.com.tr, idefix.com, kitapyurdu.com, kidega.com, bookinton.com, 18.11.2022), Fatoş Karahasan (eksisozluk.com, 18.11.2022), Fatos Karahasan - Öğretim Görevlisi (tr.linkedin.com, 18.11.2022).

GOOGLE 20 YAŞINDA VE 800 MİLYAR DOLAR DEĞERİNDE

GOOGLE 20 YAŞINDA VE 800 MİLYAR DOLAR DEĞERİNDE

 

Fatoş KARAHASAN

Dünya Gazetesi

 

1988 yılında, iki Stanford Üniversitesi öğrencisi tarafından kurulan Google yirmi yaşına girdi. Larry Page ve Sergey Brin’in bir garajda yarattıkları dünyanın en büyük arama motorunun bugünkü değeri...

1988 yılında, iki Stanford Üniversitesi öğrencisi tarafından kurulan Google yirmi yaşına girdi. Larry Page ve Sergey Brin’in bir garajda yarattıkları dünyanın en büyük arama motorunun bugünkü değeri, yaklaşık 800 milyar dolar civarında. Şirket, aynı zamanda 75 milyar değerinde olan YouTube’un da sahibi.

Google’un ilk kez yayına başladığı 27 Eylül 1988’den bugüne kuruluş inanılmaz rakamlara erişti: Tahminlere göre dünyada 2.5 milyar kişi Android işletim sistemi kullanıyor. 1.5 milyar aktif Gmail hesabı var. Her ay 1.8 milyar kişi YouTube izliyor. Google’un on yıl önce piyasaya çıkardığı Chrome “browswer”la günde 3 milyarı aşkın arama yapılıyor.

Google yapay zekaya da büyük yatırım yapıyor. Akıllı giyilebilir cihaz girişimi Google Glass ya da sürücüsüz araç şirketi Waymo gibi yatırımlarda, kuruluş istediğini pek elde edemedi. Ancak, Google yönetimi, Google X’in laboratuvarlarında, ve Google Assistant için yapılan çalışmalarda topladıkları muazzam veriyle, gelecekte yeni atılımlar yapacaklar. AdSense ve Ads’le küresel reklam pastasının aslan payını alan kuruluş, akıllı telefonu Pixel ve Chromebook’la cihaz segmentindeki iddaisını da sürdürüyor.

20 yıldır aralıksız büyüyen, denemekten korkmayan, kuralları değiştiren ve sürekli olarak kendi alanına yatırım yapan Google’un, önümüzdeki yıllarda trilyon dolar değerindeki markalardan birisi olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

HAKKINDA: Fatoş Karahasan / Google 20 yaşında ve 800 milyar dolar değerinde (gazeteoku.com, 27 Eylül 2018).

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör