Filiz Çelik

Cast Direktörü, Yönetici, Oyuncu, İş İnsanı

Doğum
04 Ekim, 1986
Eğitim
Ege Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü ve Uludağ Üniversitesi Oyunculuk Bölümü
Burç
Diğer İsimler
Serhat dizisi Müjgan. Nasıl Fenomen Oldum Mağdur Kadın

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, iş insanı, Filiz Çelik Cast Ajansı sahibi ve yöneticisi. 4 Ekim 1986, İzmir doğumlu. Ege Üniversitesinde Sanat Tarihi Bölümünü bitirdikten sonra, çocukluğundan beri sahnede olduğu, severek yaptığı tiyatroyu, hobi olarak değil, meslek olarak yapma kararı almış ve konservatuvar sınavlarına hazırlanmıştır.

Sanat Tarihi bölümünden mezun olduğu yıl Uludağ Üniversitesinde Oyunculuk Bölümünü kazanmıştır. 2013 yılında Oyunculuk bölümünü 1’ncilik ile bitirip bu bölümden de mezun olduktan sonra Türkiye’nin önde gelen tiyatrolarında tiyatro yapıp aynı zamanda Sanat Dergilerinde köşe yazarlığı yapmıştır.

 İlk olarak 2015 yılında Reklam cast asistanlığı ile cast sektörüne girmiş, çeşitli reklamlarda oyuncu koçluğu ve cast asistanlığı yapmıştır. Çok geçmeden Sektörün tanınmış ajanslarından birine transfer olup Oyuncu Koçu ve Dizi Koordinatörü olarak çalışmıştır.

2016-2018 yılları arasında kariyerini ilerletmek adına başka bir şirket bünyesine geçip Oyuncu Temsilcisi ve İn House Cast Direktörü olarak çalışmış, çeşitli dizilerde ve belgesellerde cast sorumlusu olmuştur. Ayrıca bunların yanı sıra bireysel olarak reklam cast direktörlüğüne de devam etmiştir.

2018 yılı Ocak ayında kendi şirketini kurmuş olup, menajerlik, oyunculuk, oyuncu koçluğu ve cast direktörlüğüne devam etmektedir. Bu yolda şirket vizyonu olarak; yeni yüzleri parlatıp sektöre kazandırmayı hedefleyen Filiz Çelik; genç oyuncularının oyunculuk eğitimleri ile birebir ilgilenirken, tiyatro kökenli oyuncularının da kariyer yönetimini üstlenmektedir.

Gusto Tiyatro, Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu, Bornova Şehir Tiyatroları, Tiyatro İz gibi çeşitli tiyatrolarda çalışan Filiz Çelik, cast yöneticiliği ve tiyatro oyunculuğu yanı sıra Çınar filmi ve Nasıl Fenomen Oldum, serhat dizilerinde rol almıştır.

 

Rol Aldığı Bazı Tiyatro Oyunları:

 

Bu İşler Bize Göre Değil / Oyuncu - 2015

 

Rol Aldığı Film ve Diziler:

 

Serhat (Polis Müjgan, TV Dizisi 2023)

Nasıl Fenomen Oldum (Mağdur Kadın, TV Dizisi 2022)

Çınar (Misafir Hocaanne, Sinema Filmi 2018)

 

KAYNAK: Filiz Çelik kimdir? (filizcelikmenajerlik.com, 11.11.2022), Filiz Çelik (tiyatrolar.com.tr, 11.11.2022), Filiz Çelik (imdb.com, 07.10.2023), Filiz Çelik (sinematurk.com, 07.10.2023), Filiz Çelik (dizioyuncu.com, diziseti.tv, diziler.com, 07.10.2023), Filiz Çelik (beyazperde.com, sinemalar.com, 07.10.2023). 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör