Mürsel Ferhat Sağlam

Girişimci, Strateji Uzmanı, Araştırmacı Yazar, Akademisyen

Doğum
16 Nisan, 1989
Eğitim
Namık Kemal Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, Beykent Üniversitesi Tarih Bölümü, Anadolu Üniversitesi İşl
Burç

Dijital Markalaşma Uzmanı | Yazar | Girişimci | Akademisyen | Mentor | Podcaster.

Mürsel Ferhat Sağlam, 16 Nisan 1989’da İstanbul doğmuştur. Namık Kemal Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, Beykent Üniversitesi Tarih Bölümü, Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü mezunudur. Beykent Üniversitesi’nde Tarih alanında yüksek lisans yapmıştır. Akademik kariyerini Halkla İlişkiler ve Reklamcılık alanında doktora seviyesinde sürdürmektedir. 2012’de kurulan Türkiye’nin ilk dijital markalaşma ajansı olan Ajans Paradise, 2018’de kurulan bütünleşik pazarlama ve iş - ekonomi mecrası Branding Türkiye ve 2021’de kurulan podcast odaklı yeni nesil mecra Hani Kurumsaldık; Sağlam’ın girişimleri arasında yer almaktadır.

Hem birçok üniversitenin kuluçka merkezinde hem de ulusal ve uluslararası birçok özel yatırım ağında danışma kurulunda mentör olarak yer almış olan Sağlam, hem girişimcilere hem de yatırımcılara strateji odaklı danışmanlık yapmaktadır. Kariyeri boyunca aralarında KOBİ’ler, holdingler, ajanslar ve girişimlerin de olduğu ulusal ve uluslararası 200’den fazla kurumsal ve kamusal markaya; dijital markalaşma, sosyal medya, içerik yönetimi, büyüme pazarlaması, dijital içerik stratejisi, stratejik marka yönetimi odağında danışmanlık yapmış olan Sağlam, gerçekleştirdiği çalışmalarla ekosistemin gelişmesine ve büyümesine katkı sağlamıştır.

Mürsel Ferhat Sağlam’ın hikâye, roman, şiir, hikaye, deneme, makale, eleştiri, akademik, sektörel analiz, araştırma türlerinde ve tarih, edebiyat, reklamcılık, markalaşma, kurumsal iletişim, pazarlama, sosyal medya pazarlaması, dijital iletişim, dijital markalaşma, girişimcilik, yeni medya, dijital pazarlama, bütünleşik pazarlama ana temalarında yayınlanmış kitapları bulunmaktadır. Yayınlanmış ve yayına hazır toplamda 50’den fazla kitabı olan Sağlam’ın ayrıca ulusal ve uluslararası birçok mecrada uzmanlık alanlarıyla ilgili düzenli periyotlarda akademik ve aktüel makaleleri yayınlanmıştır.

Akademik ve profesyonel iş kariyeri boyunca bilgi aktarımını ve deneyim paylaşımını temel misyon edinen Mürsel Ferhat Sağlam, fayda ve farkındalık sağlama misyonuyla kamu ve özel sektör kurumlarına sosyal medya iletişimi, içerik pazarlaması, stratejik marka yönetimi, girişimcilik, online itibar yönetimi, dijital kriz yönetimi ve dijital markalaşma konularında eğitimler, seminerler ve konferanslar vermektedir.

Mürsel Ferhat Sağlam ayrıca gerçekleştirdiği kavramsallaştırmalarla da bilinmektedir. Bu anlamda “Dijital Markalaşma”yı kavramsallaştırarak sosyal bilimlere ve iletişim - pazarlama literatürüne kazandıran Sağlam, bu alanda yazdığı makale ve kitaplarla, gerçekleştirdiği eğitim ve zirvelerle sadece akademik literatürü değil aynı zamanda sektörel dinamikleri de yeniden yorumlamıştır. Dijital Markalaşma Eğitimi ise Mürsel Ferhat Sağlam tarafından lisansüstü formatta hazırlanıp resmi mercilerce tescillenmiştir. Bu eğitim konseptiyle aynı zamanda Dijital Markalaşma‖ kavramının akademik düzeyde sürdürülebilirliği sağlanmıştır.

Mürsel Ferhat Sağlam’ın kavramsallaştırarak hem aktüel hem de akademik dünyaya kazandırdığı diğer terimler ise; 3F Fenomeni, Kurumsal İletişim 2.0, İçerik Türleri Hiyerarşisi Modeli şeklindedir. Sağlam, tüm bunlara ek olarak radyo programcılığı ve podcast yayıncılığıyla da bilinmektedir. Dijital Markalaşma Sohbetleri, Hani Kurumsaldık, 100 Soruda Dijital Markalaşma, İçeriklerce, Girişimcilerin Büyük Hataları adlı podcast serilerini hazırlayıp sunan Sağlam, kendi podcast serileri dışında ayrıca birçok podcast serisinin de daimi konuğudur.

Edebiyat ve şiirin yanında sanatın farklı alanlarıyla da alakadar olan genç iş insanı; profesyonel olarak seslendirme ve dublaj sanatçılığı da yapmaktadır. Dublaj kariyeri sürecinde; film, dizi, dijital platform yapımları, reklam ve kitap seslendiren Sağlam, bu alanda da dikkat çeken, takdir toplayan başarılı işlere imza atmıştır.

Yayımlanmış Kitapları

 

Aşkzade (07.11.2016)

Günübirlik Sonsuzluk (08.02.2011)

Raygan 01.07.2014)

Stratejik Marka Yönetimi (29.03.2017)

Dijital Markalaşma (24.03.2020)

Koronavirüs Sonrası İş Hayatı (13.07.2020)

Günün Gündemi - 2021 (15.03.2021)

Derleme - I (05.04.2021)

Derleme - II (05.05.2021)

Derleme - III (05.06.2021)

Index 1.0 (20.11.2021)

Index 2.0 (25.11.2021)

Index 3.0 (10.12.2021)

Index 4.0 (10.01.2022)

Günün Gündemi - 2022 (02.01.2022)

Derleme - IV (18.01.2022)

 

Yayıma Hazırlanan Kitapları

 

Mürsel Ferhat Sağlam’ın çeşitli türlerde, ana temalarda olan ve yakın tarihte yayınlanmak üzere yayına hazırlanan bazı kitapları şu şekildedir;

Hani Kurumsaldık – 2021

İçeriklerce

Girişimcilerin Büyük Hataları

100 Soruda Dijital Markalaşma

A’dan Z’ye Marka Yönetimi

A’dan Z’ye Sosyal Medya

Index 5.0

Derleme V

Günün Gündemi – 2022

 

İletişim Bilgileri

 

Mürsel Ferhat Sağlam’ın iletişim bilgileri şu şekildedir;

Web Site : https://linktr.ee/murselsaglam

Facebook : www.facebook.com/MurselSaglam

Twitter : www.twitter.com/MurselSaglam

Instagram : www.instagram.com/MurselSaglam

Pinterest : www.pinterest.com/MurselSaglam

TikTok : www.tiktok.com/@murselsaglam

Linkedin : tr.linkedin.com/in/murselferhatsaglam

YouTube : www.youtube.com/c/murselferhatsaglam

 

Girişimleri

 

Mürsel Ferhat Sağlam’ın girişimlerine dair detaylar!

 

Ajans Paradise

 

Mayıs 2012’de İstanbul’da kurulan Ajans Paradise; faaliyet alanını, misyonunu ve hizmet içeriğini - Future Could Change‖ mottosuyla özetlemiştir. Şirket, bu doğrultuda kişi ve markalara - dijital‖ ve - markalaşma‖ odaklı stratejik çözümler ve farkındalık içeren sonuçlar sunmaktadır. Ajans Paradise’ın Kurucusu ve Ajans Başkanı Mürsel Ferhat Sağlam tarafından kavramsallaştırılarak literatüre kazandırılan Dijital Markalaşma‖ kavramı odağında hizmet sunan Ajans Paradise, bu alanda çözüm odaklı stratejiler geliştirerek kişi ve şirketlerin dijitaldeki iletişimini ve algısını güçlendirerek sürdürülebilir kılmayı misyon edinmiştir.

Ajans Paradise, Dijital Markalaşma Ajansı kategorisinde dünya genelinde ilk ve tek ajans olma özelliği taşımaktadır.

 

Branding Türkiye

 

Branding Türkiye, bütünleşik pazarlamaya dair tüm olguların akademisyenler ve sektör profesyonelleri tarafından değerlendirildiği, dijitalin dinamiklerine uygun bir yayın politikasına sahip ve fayda odaklı yeni nesil bir mecradır. Branding Türkiye’de akademik ve sektörel makalelerin yanı sıra sektörün duayen isimleriyle gerçekleştirilen röportajlar, profesyoneller için kitap tavsiyeleri ve iş dünyasına yönelik haber, duyuru ve gelişmeler de yer alıyor. 3F Fenomeni doğrultusunda yayın yapan ve dijital dünyanın marka mecrası mottosuna sahip olan Branding Türkiye; iş dünyası profesyonelleri, akademisyenler, yöneticiler, ceo’lar, kamu personelleri, girişimciler, üniversite öğrencileri başta olmak üzere akademik ve sektörel anlamda kariyer yapan ve iş dünyasının parçası olan herkes tarafından takip edilmektedir.

 

Hani Kurumsaldık

 

Mart 2021’de yayın hayatına başlayan Hani Kurumsaldık, Mürsel Ferhat Sağlam tarafından kurulan podcast odaklı yeni nesil bir mecradır. Kurumsallaşma, markalaşma ve dijitalleşme ana temasına sahip olan Hani Kurumsaldık; her Cumartesi Spotify, Apple Podcast, Google Podcast, Amazon Müzik ve YouTube’da eş zamanlı olarak yayınlanmaktadır. Türkiye’de podcast kültürünün oluşmasına öncülük eden Hani Kurumsaldık’ın bazı bölümlerine akademisyenler, sektör profesyonelleri, uzmanlar, girişimciler, ceo’lar, STK temsilcileri, kamu yöneticileri ve yatırımcıların yanı sıra iş, sanat, medya, siyaset, spor ve teknoloji dünyasından tanınmış isimler de konuk oluyor.

KAYNAK: Bilgi Teyidi (22.10.2022).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör