Hazal Aracı

Opera Sanatçısı, Oyuncu, Müzisyen

Doğum
Eğitim
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sahne Sanatları Opera Bölümü
Diğer İsimler
Dünyayla Benim Aramda Soprano. Sol Yanım Jinekolog.

Müzisyen, opera sanatçısı – reklam, sinema ve dizi film oyuncusu. Boy 172 cm, Kilo 58 kg. 1991 yılında Eskişehir’de doğdu. 2009 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümüne girdi. Buradaki eğitimini sürdürürken 2012 yılında Erasmus programı ile Estonya’da bulundu. Bu süreçte çevresi dolayısıyla opera sanatını yakından tanıdı ve hayatını bu yönde değiştirmeye karar verdi. Mezun olur olmaz yetenek sınavlarına girdi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sahne Sanatları Opera Bölümüne girmeye hak kazandı.

Bu üniversitede şan eğitimine opera sanatçısı Payam Koryak ile başladı ve soprano Evren Ekşi ile devam etti. Halen çalışmalarını Evren Ekşi ile sürdürüyor. Sahne eğitimini Prof. Yekta Kara’dan, komple opera ve sahne performansı derslerini Devlet Opera ve Balesi baş korrepetitörü Fügen Yiğitgil’den aldı.

Hazal 2016 yılının Ağustos ayında Bulgaristan’ın Varna şehrinde bas Carlo Colombara ile 2019 yılının Şubat ayında Raminta Lampsatis ile ustalık sınıfına katıldı.

2017 yılında Leyla Gencer anısına düzenlenen Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan Filarmoni ile gerçekleştirilen, Yekta Kara’nın sahneye koyduğu, R. Strauss’un Der Rosenkavalier operasının Türkiye prömiyerinde, operanın korosunda görev aldı.

2020 yılının Mayıs ayında pandemi dolayısı ile çevrimiçi olarak gerçekleştirilen Lisette Oropesa ustalık sınıfı programında beş yüzü aşkın videolu performans arasından elli kişi arasına girerek ünlü soprano ile çalışmaya hak kazandı.

Ayrıca okul konseri kapsamında Süreyya opera sahnesi de dahil olmak üzere birçok yerde solo performans sergiledi.

Sahneyi “herşeyden soyunup kendimle buluştuğum yer” olarak nitelendiren ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi opera bölümünde oyunculuk ve sahne eğitimi, kamera önü oyunculuk eğitimi almış olan Aracı’nın çok değerli bir oyunculuk yönü daha var.

Kendisi ilk kez 2014 senesinde Yetkin Dikinciler’in de yer aldığı Turkcell reklamında oynadı. Daha sonra da reklam filmlerinde oynamaya devam etti. Ayrıca 2019 yılında çekilen ve 2021’de vizyona girmiş olan Azizler filminde Haluk Bilginer ile aynı sahnede oynama fırsatı buldu. Aracı; ayrıca Sol Yanım, Hekimoğlu, Yalancılar ve Mumları dizilerinde de yer aldı.

Mu Menajerlik ile çalışan Hazal Aracı, müzik çalışmaları yanı sıra 2021 yılından itibaren gibi çeşitli film ve dizilerde rol aldı. Yeni projelerde yer almayı sürdürmektedir.

 

Rol Aldığı Film ve Diziler:

 

Dünyayla Benim Aramda (Soprano, TV Dizisi 2022)

Yasak Elma (TV Dizisi 2022)

Sol Yanım (Jinekolog, TV Dizisi 2021)

Hekimoğlu (TV Dizisi 2021)

Yalancılar ve Mumları (TV Dizisi 2021)

Azizler (Hemşire, Sinema Filmi 2021)

 

Sesiyle Görev Aldığı Film ve Diziler:

 

Dünyayla Benim Aramda (TV Dizisi 2022)

 

KAYNAK: Genç opera sanatçısı ve oyuncu Hazal Aracı: “Opera olgunluk aşkım, sahne ise her şeyden soyunup, kendimle buluştuğum yer” (Söyleşi - meneksetokyay.com, 25.12.2021), Hazal Aracı (mumenajerlik.com, 27.09.2022), Hazal Aracı (imdb.com, 27.09.2022), Hazal Aracı (sinematurk.com, 27.09.2022), Hazal Aracı (dizioyuncu.com, diziseti.tv, diziler.com, 27.09.2022), Hazal Aracı (beyazperde.com, sinemalar.com, 27.09.2022).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör