Gazeteci yazar, radyo ve televizyon programı sunucusu. Seyyid Tahir Özışık'ın oğlu, gazeteci ve yazar olan Süleyman Özışık’ın kardeşidir. 1962, Iğdır Tuzluca doğumlu.

İnternethaber Yayın Grubu Başkanı. Hadi Özışık, gazetecilik kariyerine 1982 yılında Kars Edebiyat öğretmeni Ali Kafkasyalı'nın telkin ve tavsiyesi ile Kars'ta yayın yapan Hüryurt gazetesinde köşe yazarlığı yaparak adım attı.  1986 yılında Türkiye Gazetesi'nde adliye muhabiri olarak başlayan Özışık, daha sonra Bugün, Günaydın, Meydan ve Yeni Günaydın gazeteleri ile Milliyet Haber Ajansı, HBB Televizyonu, Kanal 6, Sağduyu Gazetesi, Tercüman Gazetesi ve Star Gazetesi gibi çeşitli yayın kuruluşlarında muhabir, yönetici ve köşe yazarı olarak çalıştı.

Radyo kanalı olan Best FM'de ise bir dönem "Konuşan Türkiye" adlı programı sunan Hadi Özışık, aynı zamanda TGRT Haber kanalında da "Basın Odası" adlı programı yapmıştır.

28 Şubat sürecinde kapatılan Yeni Günaydın Gazetesi'nin ardından mesleğine bir süre ara veren Özışık’ın, hakkında ayrıca bu süreçte 28 Şubat süreciyle alakalı birçok dava açılmıştır. 

Üç yıl kadar süren bir aranın akabinde ise 5 Mayıs 2000 tarihinde “İnternethaber.com” adlı haber sitesini kuran Hadi Özışık, aynı sitede yazarlık yaparak mesleğine devam etmiştir.

Daha sonra ise Gazeteoku.com, İnternetspor.com, Gazeteciler.com, Memurhaber.com, Elmaelma.com, Sporoku.com ve Ekofinans.com gibi pek çok internet haber sitesinin de kurucusu olan Özışık, ayrıca 2005 yılında ise İnternet Medyası Derneği'ni kurmuştur.

Marmara Üniversitesi’nin İletişim Fakültesi'nde ise İnternet gazeteciliği üzerine dersler veren Hadi Özışık, aynı zamanda İnternet Geliştirme Kurulu'nun da yönetim kurulunda yer almaktadır.

Özışık, ayrıca 2008 yılında da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından kurucusu olduğu İnternethaber.com ile "Yılın İnternet Sitesi" ödülüne layık görülmüştür.

2021 yılından itibaren adı Sedat Peker videolarıyla birlikte anılan Hadi Özışık, 1998 yılında “Kirli Sayfa” adlı bir kitabı yayımlanmıştır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

KAYNAK: Hadi Özışık kimdir? (haberler.com, 18 Mayıs 2021), Hadi Özışık, Süleyman Soylu'yu böyle anlatmıştı (cumhuriyet.com.tr, 19 Mayıs 2021), Sedat Peker’in facetime görüşmelerini ifşa ettiği Hadi Özışık kimdir, medyada nasıl büyüdü? (kronos35.news, 19 Mayıs 2021), Hadi Özışık: Süleyman Özışık mesleğini bıraktı (gazeteduvar.com.tr, 20 Ağustos 2021), Hadi Özışık kimdir?  (trthbaber.com, 01.09.2021), Hadi Özışık kimdir? (m.yeniakit.com.tr,  28.09.2022), Kim bu teröre yardım ve yataklık yapan gazeteciler Hadi Özışık Erem Şentürk'e sordu (internethaber.com, 28.09.2022).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör