Gökay Kalaycıoğlu

Televizyon haber sunucusu, Televizyon Programı Sunucusu, Akademisyen, Gazeteci

Doğum
26 Haziran, 1983
Eğitim
Marmara Üniversitesi İ.İ.B.F. Ekonometri Bölümü
Burç

Gazeteci, televizyon haber ve program sunucusu, moderatör, akademisyen.

Gökay Kalaycıoğlu 26 Haziran 1983 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Marmara Üniversitesi İ.İ.B.F. Ekonometri Bölümü mezunudur. İyi derecede İngilizce ve orta derecede Almanca bilmektedir.

Meslek hayatına 2004 yılında Kanal D Haber Merkezi’nde başladı, sonrasında süreç TGRT Haber ile devam etti. Ekranla ilk buluşması ise 2007 yılında Tv Net ile gerçekleşti. Başarılı sunucu Tv Net sonrasında TV8 ve 24 Tv ve 360 Tv’de görev yaptı.

Bir buçuk sene görev yaptığı Tv8’de gün ortası kuşağı spikeri olarak görev aldı. Tv8’de görev yaparken aldığı transfer teklifi ile 24 Tv’ye geçen Gökay Kalaycıoğlu burada 6 sene boyunca önemli kuşakların moderatörlüğünü yaptı.

24 Tv’de son yıllarda Hafta Sonu Ana Haber bülteni ve kritik yayınların aranan moderatörüyken, “ 24 Hafta Sonu “ programı sunuculuğunun sorumluluğunu da alarak popüler kültüre hizmet eden yayınlara imza atar oldu. Bu program ile kırılma noktasını yaşayan ve izleyicinin takdirini kazanan başarılı spiker, 24 Tv’de aktif görevine devam ederken eş zamanlı olarak Star Gazetesi Hafta Sonu Eki’nde iş, sanat ve medya dünyasından ünlü isimlerle kaleme aldığı röportajları ile “ Gökay Kalaycıoğlu İle Haber Bahane “ röportaj serisine başladı. Artık popüler sunucular arasında ismi anılmaya başlayan Gökay Kalaycıoğlu, 16 Ocak 2017 itibariyle aynı grup bünyesinde yer alan 360 Tv’ye Ana Haber Spikeri olarak kurum içi transfer oldu.

2018 yılı Ocak ayına kadar 360 Tv Ana Haber Spikerliği görevini devam ettiren Gökay Kalaycıoğlu için artık zaman bilgi birikimini gençlere aktarma zamanıydı. Mezunu olduğu, Can & Arsen Gürzap’ın kuruculuğunda Dialog Anlatım İletişim Merkezi’nde Sunuculuk – Spikerlik Teknikleri, Televizyon Haberciliği ve Röportaj Teknikleri derslerinin eğitmeni oldu. Aynı zamanda meslekte 15 yılını doldurduğu için İstanbul Kültür Üniversitesi Radyo – Televizyon Meslek Yüksekokulu’nda Radyo – Televizyon Haberciliği ve Diksiyon – Sunum derslerini verme teklifini aldı. Akademisyenlik ve eğitmenlik başarılı sunucu için halen devam eden bir diğer meslek kolu…

2020 yılında Uçankuş Tv’ye transfer olan ve böylece magazin dünyası ile tanışmış olan Gökay Kalaycıoğlu, Canlı Masa isimli Prime Time kuşağında yayınlanan tartışma programının moderatörü oldu. Cumartesi – Pazar Magazin programları ile de Uçankuş Tv’de sunuculuk yapan Kalaycıoğlu buradaki görevlerinin ardından 360 Tv’ye transfer oldu. Gökay Kalaycıoğlu ile 360 Derece isimli programı aktif olarak sunmaya başladı. Başarılı sunucu çok sayıda ulusal / uluslararası organizasyonların sunuculuğunu da Master of Ceremony unvanıyla üstlenmektedir.

Televizyon kariyerine ek olarak, Türkiye’nin ilk haber portalı www.haberler.com un youtube kanalı için “Haber Bahane"  ismini verdiği bir program ve röportajları ile yine büyük ilgi gören başarılı sunucu aynı zamanda yine youtube da yayınlanan "Al Sana Haber" programının moderatörlüğünü de sürdürmektedir.

 

Sosyal Medya:

 

https://instagram.com/gokaykalaycioglu?igshid=YmMyMTA2M2Y=

https://twitter.com/gky_kalaycioglu?t=ftDwziKIT6Yngj0DzqHRtw&s=09

 

KAYNAK: Bilgi Teyidi (08.09.2022).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör