Batuhan Yaşar

Gazeteci-yazar

Ölüm
05 Mart, ___
Eğitim
Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi

Gazeteci yazar (1970, Emirdağ / Afyonkarahisar - Ö. 5 Mart 2022, Ankara).

Batuhan Yaşar, 1970 yılında Afyon’un Emirdağ ilçesinde dünyaya geldi. Yüksek öğrenimini Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinde tamamladı.

Gazeteciliğe 1988 yılında Türkiye Gazetesinde başladı.1994 yılına kadar sırasıyla Sağlık, Polis-Adliye, ve Başbakanlık muhabirliği yaptı. Aynı yıl Londra’da gitti ve 1998 yıllına kadar University of Westminster’de dil ve ekonomi eğitimi aldı. Aynı yıllarda TGRT ve Türkiye Gazetesi’nin Londra muhabiri olarak görev yaptı.

1998 yılında tekrar Ankara’ya döndü ve TGRT’de Diplomasi ve Savunma muhabiri olarak çalıştı. 2000 yılında TGRT Ankara Haber Müdürlüğü görevine getirildi. Aynı yıldan itibaren Neler Oluyor programını hazırlayıp sunmaya başladı.

2006 yılında kısa bir süre Fox TV Ankara Temsilciliği görevini yaptı. 2007 yılında İHA Ankara Temsilciliği, 2011 yılında da TGRT Ankara Temsilciliği görevlerine getirildi.

2015’den beri Türkiye Gazetesinde köşe yazıyordu.

 

Vefatı:

 

İhlas Medya Grubu Ankara Temsilcisi ve Türkiye Gazetesi Yazarı Batuhan Yaşar, 5 Mart 2022 akşamı bir yıldır tedavi gördüğü Ankara Şehir Hastanesi'nde vefat etti.

Daha önce cıva zehirlenmesi nedeniyle dört kez ameliyat geçiren Yaşar, aynı rahatsızlık nedeniyle beşinci kez ameliyat olmak üzere hastaneye yatırılmıştı.

Vefatını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Batuhan Yaşar’ın vefat haberini Twitter hesabından açıkladı. Bakan Koca, "Gazeteci ve yazar, İhlas Medya Grubu Ankara temsilcisi Batuhan Yaşar kardeşimiz, tedavisinin yoğun bakımda sürdürüldüğü Ankara Şehir Hastanesi’nde hayata veda etti. Kendisine Allah’tan rahmet; ailesine, dostlarına ve medya camiasına Başsağlığı ve sabır diliyorum" ifadelerini kullandı.

Yaşar için Keçiören Bağlum Mezarlığı'nda ikindi vakti sonrası cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti TBMM Grup Başkanı İsmet Yılmaz, çok sayıda siyasetçi, meslektaşları, ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Batuhan Yaşar'ın cenazesi, Ankara Bağlum Mezarlığı'nda toprağa verildi.

HAKKINDA:  Batuhan Yaşar Hayatı ve Biyografisi (haberler.com, 06.03.2022), Gazeteci Batuhan Yaşar son yolculuğuna uğurlandı (trthaber.com, 06.03.2022),Gazeteci Batuhan Yaşar vefat etti (yenisafak.com, 06.03.2022),  Batuhan Yaşar hayatını kaybetti! (sabah.com.tr, 06.03.2022), Batuhan Yaşar kimdir, nereli? (hurriyet.com.tr, 06.03.2022), Batuhan Yaşar kimdir, neden öldü? (mynet.com, 07.03.2022).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör