Ali Akben

Televizyon Yorumcusu, Nöropsikiyatrist, Tıp Doktoru

Eğitim
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi

Uzman Nörolog Yardımcı Doçent Doktor, Tv Programı Yorumcusu, Araştırmacı Yazar.  1957 yılında Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi. İlk orta ve lise eğitimini Kahramanmaraşta tamamladı.  İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesine 1976 yılında girdi. !982 yılında Hekim oldu. Mecburi hizmetini 1982-1984 yılları arasında Iğdır'da yaptı .Uzmanlık eğitimi için  1984 yılında  Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde göreve başladı.

 Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Nöroloji ve Psikiyatri kliniklerinde  eğitimlerini  başarı ile tamamlayarak  Uzman oldu.  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim dalı Nörofizyoloji bölümünde Elektromyografi eğitimimi tamamlayarak EMG uzmanı oldu.

 1988 yılında Akupunktur  ve tamamlayıcı tıp alanında çalışmalar yapmaya başladı. Kanada Amerika Birleşik Devletleri  İngiltere ve Çin'de bilgi görgü ve tecrübesini artırmak için çalışmalarda bulundu.

 Sağlık Bakanlığının Akupunktur ve Alternatif  Tedavileri  bir bilim dalı olarak kabul etmesinden sonra açtığı sertifika kurslarına katılarak Akupunktur  ve Tamamlayıcı tıp  uzmanı oldu.

Ulusal ve Uluslararası düzenlenen Akupunktur Laser Nöralterapi   Transkranyal manyetik Stimülasyon Manyetik Alan  Kapping  Ozon ve Fizyoterapi  kurs ve kongrelerine düzenli katılarak bu alanda araştırmalar yapmaya devam etmektedir.

  Modern ve çağdaş tedavi protokollerini tamamlayıcı tıp uygulamaları ile harmanlayarak hastalarına yan etkisiz tedavi hizmetlerini sunan Uzman Nörolog Yardımcı Doçent Doktor Ali Akben, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

Kitapları:

 

Sağlıklı Yaşam

Sonsuz Mutluluk ve Huzur İçin Aşkın Terapisi (Doç. Dr. Sefa Saygılı ile)

Ömür Boyu Sağlıklı Yaşam Rehberi

Akupunkturla Tedavi Sanatı

Dehanı Keşfet Zekanı ve Hafızanı Geliştir (Sefa Saygılı ve Ali Erkan Kavaklı ile, 2011)

Formda Kalmak İçin Sağlıklı Beslenme

Tedavi Yöntemleri

Uzmanlar Konuşuyor (Çok yazarlı, Editör İskender Pala, 2015)

 

HAKKINDA: Uzm. Dr. Ali Akben (doktortakvimi.com, 16 Nis 2013), Y. Doçent Dr. Ali Akben (aliakben.com, 02.08.2022), Ali Akben kitapları (1000kitap.com, aliakben.com, 02.08.2022), Ali Akben kimdir? (yeniakit.com.tr, 02.08.2022), Doç. Dr. Ali Akben Yorumlarını oku ve randevu (doktorsitesi.com, 02.08.2022), Akupunktur Tedavisi - Uzman Nörolog Y. Doçent Dr. Ali Akben (akupunkturdraliakben.com, 02.08.2022), Doktor Dr. Ali AKBEN - Nöroloji (tavsiyeediyorum.com, 02.08.2022).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör