Ufuk Tarhan

Konuşmacı, Araştırmacı Yazar

Eğitim
ODTÜ Ekonomi Mezunu

Fütürist, Ekonomist, Trendist, Konuşmacı ve Yazar. ODTÜ Ekonomi Mezunudur. 1982-2005 arasında çoğunluğu teknoloji olmak üzere çeşitli sektörlerde üst düzey yöneticilik yapmıştır. 2006 da

M-GEN Gelecek Planlama Merkezi’ni, 2011’de M-GEN Yazılım ve Dijital İletişim Hizmetleri Ltd.’yi kurmuştur. 2002 Yılı-Dünya Gazetesi-Bilişim Sektörünün En Başarılı İş Kadını Ödülünün sahibi olan Tarhan; 2009-2012 yıllarında Fütüristler Derneği Başkanlığı yapmıştır. 1 Mart Gelecek Günü’nün yaratıcısı ve küratörüdür. Halen Türkiye’nin ilk ve tek fütürist kadın konuşmacısıdır.

Ufuk Tarhan, gelecekçi, sürdürülebilir iş modelleri, dijital iş stratejileri tasarlar ve uygular, İş Avatarlığı yapar. Blogger, iş dünyasına odaklı çeşitli dergi ve online mecralarda köşe yazarlığı yapmaktadır. Dünyanın En Etkileyici Fütüristleri arasında, “All Futurists” Google aramasında ilk sıralarda ve Dünyanın en iyi 100 Kadın Fütüristi listesinde (tek Türk olarak) yer alan Tarhan, defalarca “Social Influencer” gösterilmiştir.

ODTÜ’de ve çeşitli Üniversitelerde Gelecek dersleri veren Fütürist Ufuk Tarhan, Bahçeşehir Üniversitesi’nde “İnovasyon ve Girişimcilik” alanında tez konusu da kitabıyla aynı adı taşıyan “T-İnsan” yüksek lisansını başarıyla tamamlamıştır ve doktoraya hazırlanmayı planlamaktadır.

Ufuk Tarhan, World Future Society, Association of Professional Futurists gibi çeşitli sivil toplum derneklerinde aktif görevler üstlenmiş, Kagider Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. Fütürist Dr. Verne Wheelwright’ın “O  Senin Geleceğin – It’s your Future kitabının önsözünü yazmış, Türkçeye tercümesine katkı vermiştir. 

 

Kitapları:

 

Lise çağındaki gençlere gelecek planlamasını anlatan “Düşlediğin Gelecek” ve herkes için geleceğin başarılı insan modelini anlatan, En Başarılı İnovatif İş Kitabı Ödülü Kazanan (2017) “T-İnsan” kitaplarının yazarıdır.

KAYNAK: Ufuk Tarhan (ufuktarhan.com, 18.07.2022), Sunucular (miradorspeakeragency.com, 18.07.2022), Ufuk Tarhan - M-GEN Software & Digital Communication Agency (tr.linkedin.com, 18.07.2022), Ufuk Tarhan (youtube.com, 18.07.2022), Ufuk Tarhan Kitapları (amazon.com.tr, idefix.com,

18.07.2022).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör