Oylum Talu

Televizyon haber sunucusu, Öğretim Görevlisi, Gazeteci

Doğum
09 Eylül, 1976
Eğitim
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema TV Bölümü
Burç

Gazeteci, tv haber sunucusu, öğretim görevlisi. 9 Ağustos 1976, İzmir doğumlu. Tam adı Oylum Birgi Talu'dur. Kimya mühendisi ve Aliağa Rafinerisi'nin işletme müdürü olan bir baba ve coğrafya öğretmeni bir annenin kızları olarak dünyaya geldi. Philip MorrisSA'nın genel müdürü Turhan Talu amcasıdır. Teyzesi Aysel Okan Türkiye'nin ilk kadın gazetecilerindendir. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema TV Bölümü mezunudur.

Oylum Talu, Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasında Hülya Avşar'ın yerine geçici olarak jürilik yaptı. TV 8'te Erken Baskı programını ve Oylum Talu ile Anlatacaklarım Var adlı programı; Bloomberg HT'de ise Faruk Bayhan'la birlikte İkonoskop isimli programı sundu. 6 Nisan 2011 tarihinde 2010 Yılı Televizyon Yıldızları ödül töreninde sunuculuk yaptı. Habertürk kanalında Bir Yaz Gecesi Rüyası programını sundu.

 2016 yılının Ekim ayından itibaren Habertürk ekranlarında Burası Hafta Sonu programını tekrar sunmaya başladı.

Kadir Has Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak akademik kariyerini sürdürmektedir.

Oylum Talu, ilk olarak iş adamı Mert Çelet'le evlenmiş, sonra boşanmıştır. 2013'te evlendiği Methi Bengisu'dan da 2020 yılında boşanmıştır. 2016 yılında dünyaya gelen Efe ve Defne adlarını verdiği ikiz çocuk annesidir.

Hakkında Kahraman Tazeoğlu, "Kayıp Yüzyılın Prensesi: Oylum" kitabını yazmıştır.

KAYNAK: Habertürk TV'den dikkat çeken tanıtım (haberturk.com, 04.03.2020), Habertürk Ekran Yüzleri (haberturk.com, 02.04.2021), Oylum Talu Kimdir? (haberler.com, hürriyet.com.tr, milliyet.com.tr, 14.07.2022).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör