Oya Çebi

Televizyon haber sunucusu, Eğitimci, Gazeteci

Doğum
20 Ocak, 1985
Eğitim
Anadolu Üniversitesi Medya İletişim Bölümü
Burç
Diğer İsimler
Haber sunucusu

Gazeteci, eğitimci, tv haber sunucusu. 20 Ocak 1985, Trabzon doğumlu. Boyu 1.69 m. sunucu Oya Çebi Lise eğitimini, Araklı Anadolu Öğretmen Lisesinden sonra Kıbrıs Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Medya İletişim Bölümünden mezun olmuştur. Üniversite döneminde uzun süre voleybol oynamıştır. Tiyatro çalışmalarında yer almış, resim ve ses yarışmalarında dereceler elde etmiştir.

Oya Çebi, eğitim hayatının ardından öğretmenlik mesleğini sürdürürken Müjdat Gezen Sanat Merkezi’de spikerlik, sunuculuk ve habercilik eğitimleri ile Cem Sertesen, Sonat Bahar, Gülgün Feyman, Haluk Şahin, Yılmaz Özdil, Uğur Dündar, Mine Özbek, Yasemin Şehiraltı ve Turgut Erat gibi isimlerden dersler almıştır.

Çebi günümüzde Habertürk ekranlarında sunucu olarak kariyerini sürdürmekte, aynı zamanda özel bir kurumda Türkçe öğretmenliği yapmaktadır.

KAYNAK: Oya Çebi kimdir? (haberler.com, 30 Temmuz 2021), Habertürk Ekran Yüzleri (haberturk.com, 02.07.2022), Oya Çebi kimdir? (turkgun.com, 02.07.2022), Oya Çebi (@oyacebi) • Instagram photos and videos (instagram.com, 02.07.2022).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör