Olivia Manzagol

Öğretim Görevlisi, Radyo Sunucusu, Araştırmacı Yazar, Ekonomist

Doğum
-
Diğer İsimler
Olivia Nilay Manzagol

Amerikan Kökenli Ekonomist, Finans Uzmanı, Öğretim Görevlisi, Radyo Programcısı, Stratejist, Mentor, Yazar. Tam adı Olivia Nilay Manzagol'dur.

Uluslararası ilişkiler, iklim ve çevre, enerji ve finans uzmanı olan Olivia Manzagol eğitimini Georgia State Üniversitesi’nde Matematik ve İstatistik, Finans ve Ekonomi alanlarında tamamlamış, doktora ve üstü çalışmalara ise George Washington ve Stockholm Üniversitelerinde Enerji Yönetimi ve Uluslararası Finans alanında katılmıştır. Ayrıca Sheehan Associates & Media’dan (Maryland-ABD) medya ve finansal iletişim konusunda eğitim almıştır.

İsviçre St. Gallen (finans) ve İngiltere Robert Gordon Üniversitelerinde (petrol ve doğalgaz yönetimi) seminerlerde ve ortak çalışmalarda bulunmuş, sonrasında çeşitli üniversitelerde matematik, istatistik, ekonomi ve işletme (finans, pazarlama, girişimcilik) konularında öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. 

Olivia Manzagol, Amerikan Enerji Bakanlığı’nda çeşitli birimlerde ekonomist ve stratejist olarak çalışmış; finans, borsa, enerji, iklim değişikliği, enerji üretimi ve dağıtımı, fiyatlandırması, teknolojileri ve kullanımı, karbon vergisi ve kredileri, politika ve yasalar alanlarında görev alarak halen süregelen federal projelerle çalışmalarına devam etmektedir. OECD Avrupa, Brezilya, Orta Latin Amerika ve Japonya da uzmanlık alanına girmektedir.

Bank of America, Merrill Lynch sürdürülebilir finansal yatırım danışmanlığı yapmış olup, ABD ve AB yeşil anlaşma ve sürdürülebilirlik raporlama ve uyum danışmanıdır. Stratejik danışman olarak çevresel, sosyal ve yönetim (ESG), kurumsal yapılanma ve yönetim kurulu, finansal ve politik sürdürülebilirlik konularında markalaşma ve işbirliği yapmaktadır. Jove Investment and Consulting’in kurucu ortağıdır. Navigant & PwC branch ile de danışman partner olarak büyük kurumlar (Coca Cola, Amazon, Sempra, Under Armor, vs. gibi) için strateji, enerji ve sürdürülebilirlik konularında çalışıp, uluslararası özel şirketler, bankalar ve yatırımcılar seviyelerinde kapsamlı bir iş birliğine devam edip, seminerler vermektedir.

ABD Enerji ve Çevre Bakanlığı Kıdemli Ekonomisti Olivia Manzagol,  haber kanalları, Amerikan Avrupa Ataşesi (EUCOM) ‘a enerji, finans ve politika konularında danışmanlık sağlamaktadır. Amerika Birleşik Devletleri’nde, Avrupa’da, ve Türkiye’de sosyal, kültürel, ve sanatsal projelerde yer almaktan mutluluk duymaktadır. Kişisel gelişim, mindfulness, doğa sporları ve golf ile de boş zamanlarında ilgilenmektedir.

KAYNAK: Stream Olivia Nilay Manzagol & Abdullah Koç (soundcloud.com, 30 Mayıs 2021), Sunucular (miradorspeakeragency.com, 22.06.2022), Olivia Manzagol (aimsaddergisi.com, 22.06.2022), ABD Enerji ve Çevre Bakanlığı Kıdemli Ekonomisti (radyo.stendustri.com.tr, 22.06.2022), Veli Kuşağı | Ortaokul 81.Bölüm (trtizle.com, 22.06.2022), Nilay S. Manzagol at Georgia State University (ratemyprofessors.com, 22.06.2022), Olivia Manzagol - Stockholm University (su.se, 22.06.2022).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör