Hami Aksoy

Büyükelçi, Diplomat, Bürokrat

Doğum
01 Nisan, 1969
Eğitim
Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü
Burç

Bürokrat, Diplomat, TC Belgrad Büyükelçisi. 1 Nisan 1969 tarihinde Ankara’da doğdu. Dedesi dilci, Türk Dil Kurumu Genel Yazmanlarından merhum Ömer Asım Aksoy, babası Ziraat Fakültesi Öğretim üyelerinden Tarım Hukukçusu merhum Prof. Dr. Suat Aksoy’dur.

Hami Aksoy, ilköğrenimini Ergenekon İlkokulunda, orta ve lise öğrenimi TED Ankara Koleji’nde, üniversite öğrenimini Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı, Jean Monnet bursu ile İngiltere’de Kent Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı.

Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde bir dönem Araştırma Görevlisi olarak çalıştıktan sonra Dışişleri Bakanlığında meslek memuru olarak göreve başladı. Sırasıyla Gümülcine Başkonsolosluğu, Stockholm Büyükelçiliği ve Londra Büyükelçiliğinde görev yaptı. Londra Büyükelçiliğindeki görevi sırasında Oxford Üniversitesi Foreign Service Programında öğrenim görmüştür.

Hami Aksoy, Dışişleri Bakanlığı merkez görevinde Avrupa Birliği ve Siyaset Planlama Genel Müdür Yardımcılıklarında ve Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanlığında çalıştı. 2015-2018 yıllarında Milano Başkonsolosluğunda Birinci Sınıf Başkonsolos, 2018-2021 yıllarında Elçi, Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı ve Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü olarak görev yaptı.

1 Nisan 2021 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçisi olarak atanan Hami Aksoy, Dr. Canan Parmaksızoğlu Aksoy ile evlidir. İpek ve Zeynep adlarında iki kızı vardır.

KAYNAK: Bilgi Teyidi (06.07.2022).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör