Müzisyen, şarkıcı, tv programcısı, müzik yapımcısı ve yönetmeni, besteci.  Mahsun Çağlayan sanatçı adı olup, nüfus kütüğünde soyadı Kaya'dır. 19 Şubat 1980 tarihinde Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde doğdu. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan büyük aşiretlerden Metina aşiretine mensuptur. Babası müzisyen Suphi Çağlayan'ı 10 yaşında iken kaybetmiştir. Annesinin adı Hatun'dur.

İlköğrenimini Diyarbakır'da tamamlayan sanatçı, 15 yaşına kadar Diyarbakır'da yaşamış, daha sonra müzik eğitimini tamamlamak üzere İstanbul'a yerleşmiştir. 1994 yılında İstanbul Gülhane'de düzenlenen ses yarışmasında 800 kişi arasında 1. olmuştur.

Fiilen 30 yıllık müzik geçmişi olan Mahsun Çağlayan, şimdiye kadar toplam 8 albüm yapmış; bu albümlerde Türkçe, Kürtçe ve Zazaca eserlere yer vermiştir. Tam bir halk sanatçısıdır. Milyonlarca tıklanan sayısız klip çekmiş olan sanatçı, aynı zamanda tv programcısı, müzik yönetmeni, bestekar, prodüktör ve yapımcıdır.

Çağlayan müzik yapım ve Mirkayalar Yapı inşaat şirketinin sahibi olan Mahsun Çağlayan, 27 yıldır İstanbul'da yaşamaktadır. Evli ve 5 çocuk babasıdır.

KAYNAK: Bilgi Teyidi (30.05.2022).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör