Serap Belet

Televizyon haber sunucusu, Gazeteci

Doğum
Diğer İsimler
Serap Belet Douillet

Gazeteci, televizyon haber programı sunucusu. 1978, Kırklareli Vize doğumlu. Ama banka memuru babasının işi gereği çocukluğunun büyük bölümü İç Anadolu'da geçti. 171 cm boyundadır. Eşi Fransız asıllıdır. Evlendikten sonra Douillet soyadını da kullanmaya başlamıştır.

Serap Belet, gazetecilik mesleğine 1997 yılında Kanal D Arena Programı'nda başladı. Kısa süre sonra Kanal D Haber Merkezi'ne geçiş yaptı ve sırasıyla yönetmen yardımcısı, prodüktör ve muhabir olarak çalıştı.

1999 Gölcük depreminde bölgede 6 aydan uzun süre kaldı, başarılı haberlere imza attı. Hemen ardından 2000 yılında Uğur Dündar yönetimindeki Star Haber Merkezi'ne muhabir olarak transfer oldu.

Ekibin kanalla topluca yollarını ayırmasının ardından önce ATV ardından Kanal D'de Arena Programı'nda muhabirliğe devam etti. Bu süreçte 'Trilyonluk yolsuzluk', 'Lösemili çocuklar vakfı dosyası', 'Bahis siteleri', 'Terör mağdurları' gibi ses getiren pek çok özel habere imza attı, bazı haberleri Hürriyet Gazetesi manşetinde yer aldı.

2008 yılından itibaren Star TV'de Uğur Dündar'ın yönetimindeki Haber Merkezi'nde muhabir ve haber spikeri olarak çalıştı. Star TV'de Haftasonu Ana Haber Bultenlerini sundu. 2012 yılında girdiği Habertürk Tv'de spiker olarak Haber Masası, Güne Bakış, Gün ortası gibi kuşakları sundu.

Serap Belet Douillet, 13 Şubat 2016'da ayrıldığı Habertürk TV'ye 2018'de dönerek, yeniden bu kanalda haber sunmaya devam etmektedir. Serap Belet ve Muharrem Sarıkaya soruyor ve Sabah haber kuşağı Gün Başlıyor'u Selçuk Tepeli ile sunmaktadır.

Serap Belet, evli ve iki çocuk annesidir. Eşi Fransız asıllıdır. Evlendikten sonra Douillet soyadını kullanmaya başlamıştır. Eşi ile evde ilk zamanlar İngilizce konuştuklarını, eşinin daha sonra Türkçe yi öğrendiğini belirtmiştir. Kendisi de Fransızca öğrenmiştir. Eşinin ismine ulaşılamamıştır, ancak bu mutlu evliliğinden iki oğlu vardır, bir oğlunun ismi Kaya Antoine’dir. Hafta sonları eşi ve çocukları ile vakit geçirmekten büyük keyif alan Belet, kamp, deniz ve yürüyüş yaptıklarını belirtmiştir. Zaman zaman Kandıra’da dalga sörfü, kışın ise kayak yapmaya gittiklerini sözlerine eklemiştir.

KAYNAK: Serap Belet Douillet kimdir nereli kaç yaşında? (tivitrend.com, 25 Aralık 2018), Serap Belet - Cengiz Hortoğlu (milliyet.com.tr, 28 Eylül 2020), Habertürk Ekran Yüzleri (haberturk.com, 02.04.2021), Serap Belet kimdir, evli mi? (turkgun.com, 25 Ocak 2022), Serap Belet Kimdir? (tozlumikrofon.com, 2 Şubat 2022), Serap Belet kimdir? (haberler.com, 18.05.2022), Serap Belet Douillet (@serapbelet) (instagram.com, 18.05.2022), Serap Belet Kimdir? (haberler.com, 17.07.2022).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör