Şelale Birgen

Eğitimci Yazar, Öğretim Görevlisi

Doğum
Eğitim
Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü

Eğitimci, öğretim görevlisi, yazar. 1953 yılında Adapazarı’nda doğdu. Adapazarı Atatürk İlkokulu (1964), Özel Sakarya Koleji orta bölümü (1967), Arnavutköy Amerikan Koleji (bugünkü Robert Kolej, 1971), Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü (1975) mezunu. Yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi Yetişkin Eğitimi Bölümünde tamamladı. Ayrıca ‘Öğretmenlik Sertifikası’ sahibidir..

Şelale Birgen, Darüşşafaka Lisesi, Özel Yıldız Koleji’nden sonra 1979 yılında itibaren 2000 yılına kadar Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu’nda çalıştı. Bu dönem içinde ‘RSA Diploma in TEFL for Native Speaker’s of English’ (İngiltere’deki Royal Society of Arts grubunun verdiği dünyanın her yerinde geçerli İngilizce Öğretmenliği diploması); ayrıca İngiltere’deki Nottingham, Reading, Exeter üniversitelerinden ‘Meslek İçi Eğitim sertifikaları aldı. Hazırlık Okulu’nda hocalığın yanı sıra sınav hazırlama; ders programı ve materyal hazırlama; ‘İleri İngilizce Birimi’ koordinatörlüğü ve ‘Hizmet İçi Eğitim koordinatörlüğü’ görevlerini üstlendi.

Birgen, daha sonra ‘Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü’ne geçerek üçüncü ve dördüncü sınıfların öğretmenlikteki uygulama ağırlıklı derslerini verdi.

Bu göreve devam ederken ve sonrasında, Vakıf Üniversitelerinin (Kadir Has, Şehir Üniversitesi, İstinye Üniversitesi, Haliç Üniversitesi) çeşitli bölümlerinde ‘Business Communication’, Türkçe olarak ‘İş Hayatında İletişim’ ve ‘Genel İngilizce’ dersleri verdi. Halen, Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda yardımcı öğretmen olarak ders vermekte.

Bunların dışında, 2014 yılında Öğretmen Olmadan Önce Öğrenciydim adında öğretmenlikle ilgili otobiyografi tarzında bir kitabı yayımlanmıştır.

KAYNAK: Bilgi teyidi (30.04.2022).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör