Ömer Üründül

Spor Yorumcusu, Holding Yönetim Kurulu Başkanı, Gazeteci-yazar, Spor Yazarı, İş İnsanı

Doğum
Eğitim
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi

İş adamı, spor yazarı, tv programı yorumcusu. Burger King ve Ytong Türkiye şirketlerinin hissedarı ve yönetim kurulu üyesi, Sedko İnşaat A.Ş. ve Üründül Enerji Yatırımları A.Ş. yönetim kurulu başkanı. Sabah gazetesi köşe yazarı.

Bulgaristan göçmeni bir ailenin oğlu olarak 1950 yılında İstanbul'da doğdu. Özel Saint Benoit Fransız Lisesinin ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu (1975).

Meslek hayatına 1977 yılında Yapı Mal A.Ş. adıyla kurduğu yapı malzemeleri pazarlama şirketi ile başlamıştır. Yapı Mal A.Ş. zamanının büyük şirketlerinden Entegre Kireç Fabrikasının %60’lık Pazar payı, yine döneminin en büyük mermer fabrikası olan Göksan Göynük’ün ve Nuh Çimento’nun ana bayisi olarak Atatürk Barajı’nın yapım aşamasında tüm taahhüt işlerini üstlenmiştir.

Aynı zamanda, 1987 yılında kurduğu Hurdemir Ltd Şti. İle de Atatürk Barajının hurda demirlerinin pazarlamasını yapmıştır. Firma Ereğli Demir Çelik Fabrikasının da bayiliğini yapmıştır. Ömer Üründül bu şirketlerde bilfiil çalışmış ve bu iki şirket 1993 yılında Atatürk Barajı’nın inşaatının bitimiyle kapatılmıştır.

Burger King ve Ytong Türkiye şirketlerinin hissedarı ve yönetim kurulu üyesi olan Ömer Üründül, inşaat, gıda, eğlence ve özellikle enerji sektöründe çeşitli faaliyetler gösteren Sedko İnşaat A.Ş. ve Üründül Enerji Yatırımları A.Ş.’nin de kurucu ortaklarındandır ve Yönetim Kurulu Başkanı'dır.

1980 yılından beri Dünya Kupası'nın düzenli izleyicilerinden olan Üründül, 1986 Dünya Kupası'nda tanıştığı Tercüman gazetesinin spor müdürü aracılığıyla 1996 yılından itibaren Avrupa Futbol Şampiyonası ve Dünya Kupası'nda TRT'nin düzenli yorumculuğunu yaptı.

Hobi olarak Sabah gazetesinde köşe yazıları yazmakta, televizyon kanallarında spor yorumculuğu yapmaktadır.

1976 yılında evlendiği ilk Pınar Üründül’den ayrıldı, 1990 yılında Vildan Manisalıoğlu ile evlendi. Evli ve 2’si erkek 1’i kız olmak üzere 3 çocuk babasıdır.

KAYNAK: Ömer Üründül - Yönetim Kurulu Başkanı (urundul.com.tr, 29.04.2022), Ömer Üründül Hayatı ve Biyografisi (haberler.com, 29.04.2022), Ömer Üründül'ün Sahibi Olduğu Firma (eksisozluk.com, 29.04.2022), Ömer Üründül kimdir? (yeniakit.com.tr, 29.04.2022).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör