Okan Müderrisoğlu

Televizyon Yorumcusu, Gazeteci-yazar, Köşe Yazarı

Doğum
Eğitim
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi

Gazeteci yazar, Sabah gazetesi köşe yazarı ve Ankara temsilcisi, tv programı yorumcusu.1968, Kars doğumlu. Babası Kıbrıs Gazisi Emekli Astsubaydır. Babasının görevi nedeniyle çocukluk ve ilk gençlik yılları Adapazarı’nda geçti.

Adapazarı Eser İlkokulu, Atatürk Ortaoukulu ve Adapazarı Lisesini bitirdikten sonra  Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. Ayrıca Hürriyet Vakfı Erol Simavi Özel İletişim ve Eğitim Merkezi’nde gazetecilik eğitimi aldı.

1990 yılında Hürriyet Gazetesi’nde “ekonomi muhabirliğine” başladı. 1992 yılında Hürriyet Ankara Bölge Gazetesi’nde “İstihbarat Şefliği”ne atandı.

1993 yılında Sabah Gazetesi’ne geçti. Sabah Gazetesi’nde sırasıyla “Ekonomi Muhabirliği, yazarlık, Ankara Haber Müdürlüğü ve Ankara Temsilci Yardımcılığı” görevlerinde bulunan Müderrisoğlu, halen bu gazetede Ankara Temsilcisi ve yazar olarak görevini sürdürüyor. NTV’ “Siyasi İşler” programını yapıyor. Evli ve 3 çocuk babası.

Muammer Yaşar Bostancı Gazetecilik Ödülü ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti “Ekonomi Başarı Ödülü” sahibi olan Müderrisoğlu, 2006 yılında Şükrü  Kızılot ve Cem Kılıç ile “AB Yolunda Mali Dünyamız” isimli ortak kitap çalışmasına da imza atmıştır.

KAYNAK: Okan Müderrisoğlu kimdir? (haberler.com, 14.04.2022), Okan Müderrisoğlu kimdir? (cumhuriyet.com.tr, 14.04.2022), Okan Müderrisoğlu | Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi (sermayepiyasalarikongresi.org.tr, 14.04.2022), Okan Müderrisoğlu yazıları (sabah.com.tr,14.04.2022).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör