Ali Haydar Fırat

Televizyon Yorumcusu, Genel yayın yönetmeni, Gazeteci-yazar, Siyasetçi

Doğum
Eğitim
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü

Gazeteci yazar, iletişim bilimci, Politikyol.com  Genel Yayın Yönetmeni,  televizyon programı yorumcusu.i siyasetçi. 1979 yılında Muş'ta doğdu. İlkokulu Malatya İnönü İlköğretim Okulu'nda, orta okulu Muş Onpınar Ortaokulu'nda, liseyi Ankara Tuzluçayır Lisesi'nde tamamladı. Bir sene İngilizce hazırlık gördükten sonra 1997–2001 yıllarında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde eğitimini tamamladı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Ana Bilim Dalı'nda Yüksek Lisans yapan Fırat, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Ana Bilim Dalı'nda doktorasını tamamladı.

Çankaya Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nde çalışan Ali Haydar Fırat, bir süre de CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak'ın danışmanlığı yapmış, bu görevleri yanı sıra CHP Genel Merkezi'nde de çeşitli görevlerde bulundu. Son olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya ekibi içerisinde görev aldı. 2015 Genel Seçimlerin CHP 25. Dönem milletvekili adayı olmuştu. Listeye giremedi.

Politikyol.com  Genel Yayın Yönetmeni Ali Haydar Fırat, 2021 yılında Doğu Perinçek ile girdikleri bir polemik nedeniyle de gündeme gelen, Tele 1, CNN Türk gibi çeşitli televizyon kanallarında  birçok siyasi tartışma programına katılan Ali Haydar Fırat, evli bir çocuk babasıdır. Basılı iki kitabı vardır

 

Kitapları:

 

Türkiye'nin Cumhuriyeti - Bir Cumhuriyet Sorgulaması (2012)

CHP ve AKP Ekseninde Türkiye'nin Siyaseti (2014)

 

KAYNAK:  Ali Haydar Fırat kimdir? (Haberler.com, 18.02.2021), Ali Haydar Fırat kimdir? (sonhaberler.com, 02.11.2021), Ali Haydar Fırat kimdir? (politikyol.com, 03.04.2022), Ali Haydar Fırat kitapları (kitapyurdu.com, sozcukitabevi.com, nadirkitap.com, 03.04.2022).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör