Mete Darcan

Danışman, Eğitimci

Doğum
Eğitim
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü

Eğitimci, danışman. 1978’de İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümünü bitirdikten sonra Yeditepe Üniversitesi’nde Sanat Yönetimi Yüksek Lisansı’na (MBA in Arts Management) devam etti. 1999-2003 arasında TEB İletişim ve Yayıncılık A.Ş.’de yazar ve editör olarak görev aldı. 2003-2013 tarihleri arasında Dialog Anlatım İletişim A.Ş.’de eğitim yöneticisi olarak çalıştı. 1999’da Aydın Doğan Vakfı tarafından “En İyi Haber Röportaj” dalında ikincilik ödülüne layık görüldü. Amerika merkezli The Coaching Institude’dan Yaşam Koçluğu ve Takım Koçluğu sertifikaları aldı. İngiltere’de koçluk ve eğitici eğitimi üzerine workshop’lara katıldı.

Mete Darcan, Dialog Anlatım İletişim’de görev aldığı süre boyunca birçok bireysel ve kurumsal eğitimin tasarımını, planlamasını ve uygulamasını yürüttü. Bu süre boyunca birçok tanınmış spiker, sunucu, spor spikeri ve oyuncunun yetişmesini ve mesleğe atılmasını sağladı.

2013 yılında bireylere ve kurumlara drama temelli eğitimler ve iletişim eğitimleri veren Diem Akademi’yi kurdu. Diem Akademi’de yöneticilik kimliğinin yanı sıra, Yazılı İletişim, Etkili Konuşma ve Hikaye Anlatıcılığı (Storytelling) eğitimlerinde görev almaktadır.

KAYNAK: Eğitmenler -  Mete Darcan (diemakademi.com, 16.03.2022), Mete Darcan - İstanbul (tr.linkedin.com, 16.03.2022).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör