Menekşe Polatcan Serbest

Girişimci, Eleştirmen, İş İnsanı, Eğitimci, Yazar

Doğum
Eğitim
Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü

İş kadını, girişimci, eğitimci, eleştirmen, yazar. 1976 yılında İstanbul'da doğdu. İstek Vakfı Bilge Kağan Koleji ve Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü (1999) mezunu. Mezuniyeti ardından 2002 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde İnsan Kaynakları üzerine master derecesi aldı. Halen İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ndeki doktorası yine insan kaynakları yönetimi üzerine devam ediyor.

2013 yılında Goldman Sachs ve Özyeğin Üniversitesi işbirliğinde yürütülen 10 Bin Kadın Girişimci Programına kabul edildi ve mezun oldu.

Yeditepe ve Bahçeşehir Üniversite’lerinde insan kaynakları ve işletme alanında ders verdi. 2008 yılında kurmuş olduğu Hümanist Kitap Yayınevi ile şirketlerle içerik ve kitap projeleri üretiyor. 2013 Ocak ayında kurduğu e-ticaret sitesi sadeceiyiler.com ile “sadece iyi” iş kitaplarını profesyonellerle buluşturuyor. Çeşitli iş dergilerinde kitap eleştirileri yayımlanıyor.

Menekşe Polatcan Serbest, Diem Akademi bünyesinde Kişisel Verimlilik, Sunum, Yazılı İletişim gibi alanlarda eğitimler vermektedir. Düzenli yazıları PERYÖN Dergisi ve Dünya Kitap dergilerinde yayımlanan Serbest'in 2005 yılında Herkes İçin İnsan Kaynakları adlı eseri yayımlanmıştır.

KAYNAK: Eğitmenler - Menekşe Polatcan Serbest (diemakademi.com, 16.03.2022), Menekşe Polatcan Serbest (istekadinlar.com, 16.03.2022), Herkes İçin İnsan Kaynakları (halkkitabevi.com, 16.03.2022).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör