Feyzullah Seçkin

Sanatçı, Halk Ozanı

Doğum
Eğitim
Sivas Lisesi
Diğer İsimler
Feyzî.

Halk şairi, teknik ressam. 1953'te Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Ortaköy bucağında dünyaya geldi. Şiirlerinde Feyzî mahlasını kullanmıştır Babası Abdurrahman Bey, annesi Rukiye Hanım'dır. İlkokulu köyünde okudu. Sivas Lisesi mezunudur. Askerliğini vazifesini İzmir ve Konya'da yerine getirdi. Sivas Belediyesi'nde meclis üyeliği yaptı. Siyasi parti yöneticiliği ve sendikacılık gibi faaliyetlerde de bulundu. 1993 yılında Ankara'ya taşındı Resmi dairelerde ve özel firmalarda teknik ressam olarak çalıştı. Ortaokul öğrencisiyken Cevat Fehmi Başkut'un "Buzlar Çözülmeden" isimli oyununda Deli Çavuş" rolünü canlandırınca "Deli Çavuş" lakabıyla da anıldı. Evli ve iki çocuk babası olan Feyzullah Seçkin, hâlen Ankara'da ikamet etmektedir.

Herhangi bir usta çırak ilişkisinden geçmemiş; ancak Âşık Veysel Şatıroğlu, Aziz Üstün, Ali İzzet Özkan, Âşık Hasan ve Sefil Selimî gibi isimlerden etkilenmiştir. Çocukken köyde sık sık karşılaştığı âşıklar tarafından Feyzi diye çağrıldığı için kendine Feyzi mahlasını seçmiştir. Çırağı yoktur. Şiirlerinin konu kadrosu geniş olmakla birlikte daha çok sosyal konularda yergi şiirleri kaleme alır. Şiirlerinin nazım birimi dörtlüktür ve en çok koşma nazım şeklini kullanmıştır.

Kitapları:

Şiirlerinin bir kısmını ilkin 2010 yılında Deli Poyraz adlı kitabında toplamış, daha sonra Gönül Pınarı ve Karşıt Taşlar (2019) adlı kitaplarnı yayımlamıştır.

 

KAYNAKÇA: Fatma Ahsen Turan ve Başak Uysal / Sazın ve Sözün Sultanları IV (2009), Doğan Kaya  / Sivas Halk Şâirleri (C. 2, 2009), Dilek Vaizoğlu / Feyzullah Seçkin (Ozan Feyzî) (2010), Feyzullah Seçkin (ozanlar.biz, 10.03.2022), Dr. Uğur Başaran / Feyzî / Feyzullah Seçkin (teis.yesevi.edu.tr, 10.03.2022), Feyzullah Seçkin kitapalrı (nadirkitap.com, kitant,ik.com, 10.03.2022).

 

Kadınlara Şiir

Kalmadı

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör