Gürcan Bilgiç

Spor Yorumcusu, Gazeteci-yazar

Doğum
Eğitim
İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü

Gazeteci, spor yazarı ve yorumcusu.  1965 yılında Perihan ve Necati Bilgiç çiftinin oğlu olarak 1965 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Aslen Kilislidir. İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü mezunudur. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Gürcan Bilgiç, babasını 2015 yılında kaybetmiştir.

Gazeteciliğe 1990 yılında Cumhuriyet gazetesinde başlayan Gürcan Bilgiç, daha sonra kariyerine Milliyet gazetesinde devam etti. 12 sene boyunca Milliyet Gazetesi bünyesinde çalışan Bilgiç, burada editörlük ve muhabirlik gibi çeşitli görevlerde bulundu.

2003 yılında Fotomaç gazetesine, ardından Sabah gazetesine geçti. Bir dönem TRT ekranlarında da yer alan Gürcan Bilgiç, son olarak A Spor ekranlarında yorumcu olarak görev almaya başladı.

Gürcan Bilgiç, hem sosyal medya kullanıcılarının hem sözlük yazarlarının genel kabul görüşlerine göre ve ekrandaki yorumlarına göre Fenerbahçelidir, Fenerbahçe takımını tutmaktadır. Bir dönem Aykut Kocaman’ı savunması ile Fenerbahçe taraftarları ile arası açılmıştır.

KAYNAKÇA: Gürcan Bilgiç kimdir? (haberler.com, tozlumikrofon.com, 20.01.2021), Gürcan Bilgiç yazıları - Gürcan Bilgiç /Arızanın örneği Berisha! (9 Şubat 2022).

ARIZANIN ÖRNEĞİ BERİSHA!

Sezonun şartları Fenerbahçe için maçı "final" yaptı. Bu kadar baskı altında olan ve bu kadar da genç olan bir takım, bıçak sırtında oynuyordu. İki takımın da önemli eksikleri olsa da, hava ve stat şartlarına baktığımızda, yine iki takım için de deplasmandı karşılaşma.

Ozan Tufan'ı forvet arkasında , "10 numara" pozisyonuna koydu İsmail Kartal. Oyunu ise Mert Hakan ve Crespo koruyorlardı. Hikmet Hoca'nın klasik "büyük avlama" pususu yine devredeydi. Kurt hoca, tempoyu düşük tutmaya çalışıyor ve birinci bölgede rakibi kalabalık olarak bekliyordu.

Sürekli olarak uzun ve yüksek oynamaya zorlanırken Fenerbahçe, bu kez beklerini, Ferdi ile Nazım'ı devreye sokup aut çizgisine doğru yaklaşmayı denedi. Yapamadılar, yine denediler.

Kırılma maçının anahtarı ise "sabır"dı. Ayağa oynayacaklar, garanti pas atacaklar ve Amerikan futbolu gibi metre metre rakip kaleye doğru yaklaşacaklar. Fenerbahçe ilk yarıdan müthiş pozisyonlar çıkaramasa da maçın ana fikrinde doğruların sahibiydi. Böyle dirençle kapanan bir takıma karşı mümkün olduğunca oyun alanını büyüterek, kendilerine alan açmaya çalıştılar.

Devre bitiminde bir kişi eksilen Kayserispor'u, ikinci 45'te kendi sahasında bıraktılar ama zorlukla buldukları pozisyonlarda kaleyi bile bulamadılar.

Fenerbahçe'ye gelen santrforların uğradığı arızanın dünkü örneği Berisha oldu. Topla buluştuğu anlarda o kadar kötü vuruşlar yaptı ki. Sadece Mert Hakan'ın üstüne yıkılan hücum aklında, her zorlayışta bir hata aradılar ama yanlışların sahibi de yine Fenerbahçe oyuncularıydı.

Santrası yapılmayan, barajdan sekerek ağlara giden bir golle, en dramatik sonucu aldılar aslında. Şubat ayında sezonu tamamladılar. Bundan sonraki maçlarda her şey daha zor olacak.

KAYNAK: Gürcan Bilgiç /Arızanın örneği Berisha! (09 Şubat 2022).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör