Güner Dölay

Sanatçı, Ressam

Doğum
Eğitim
Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu

Sanatçı, Ressam. 1935 yılında İstanbul'da doğdu. Sankt Georg Avusturya Lisesi ve Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulundan (şimdiki adıyla Marmara Üniversitesi  Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü)  mezun oldu.

İstasyon Sanatevinde ressam Prof. Sabri Berkel’den yağlı boya,  Seven Sanat Galerisinde Ressam Cevat Süleymanpur’dan toz pastel, yine Seven Sanat Galerisinde Muhammed  Necefzade’den  suluboya dersleri aldı.

Yurt dışında Floransa, Paris, Stockholm, Moskova, Sen Petersburg, Oslo,  Londra’da vs. ünlü  ressamların eserlerini tanıma ve  inceleme imkânı buldu.

Atölye çalışmalarının yanı sıra, on yıl kendi atölyesinde, bir süre de Kadıköy Halk Eğitim Merkezinde resim dersleri verdi.

Natürmort, peyzaj (özellikle deniz manzaraları)  tercih ettiği konular olmakla birlikte, portre konusunda da birçok başarılı eserler verdi.

Güner Dölay, eserlerinde doğaya bağlı kalmakla birlikte, kendi yorumunu, duygularını da   resimlerine aktarmayı amaçlamaktadır.

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde, Japonya’da, yurt içinde özel koleksiyonlarda, İş Bankası,   Kavaklıdere Şarap Firması ve Basın Müzesi koleksiyonlarında eserleri bulunan sanatçının, 1996  senesinde kullanılan  Kavaklıdere  özel üretim  beyaz şaraplarının etiketi, Güner Dölay’ın "Şarköyde  Bağ Bozumu" adlı eseridir.

İstanbul ve Ankara da olmak üzere bu güne kadar 16 kişisel sergi açan sanatçı,  5 de karma sergiye katılmıştır. Ressam Güner Dölay, halen çalışmalarına İstanbul’da devam etmektedir.

KAYNAK: Bilgi teyidi (Güner Dölay ve Namık Dener, 01.02.2022).

Pembeli Kız (Pastel)

Yayyla (Yağlı boya)

Küheylanlar

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör