Utku Barış Andaç

Keman Sanatçısı, Müzisyen

Doğum
Eğitim
Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü

Müzisyen, kemancı. Pop müziği sanatçısı Aydilge Sarp Andaç’ın eşidir. 1987 yılında İzmit'te dünyaya geldi. Aslen Batman Hasankeyf'lidir. Kocaeli Güzel Sanatlar Lisesi'nden mezun oldu. Eğitimini Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümünde  tamamladıktan (2009) sonra Keman Dalı üzerine yüksek lisans yaptı

Müzik ile ilgilenmeye Ortaokul döneminde başladı. Lisans döneminde Marmara Üniversitesi Akademik Orkestra ve Kocaeli Sanayi Odası Oda Orkestrası topluluklarında 1. keman ve başkeman olarak görev aldı..

Bir dönem Marmara Üniversitesi'nde yarı zamanlı bölümünde ücretli keman öğretmenliği yapmıştır. Günümüzde müzik eğitmeni olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

2018 yılında yazar ve müzisyen Aydilge Sarp ile evlenmiştir.

KAYNAKÇA: Aydilge'nin eşi Utku Barış Andaş kimdir? (hurriyet.com.tr, 20 Haziran 2018), Aydilge eşi Utku Barış Andaç kimdir, kaç yaşında? (cnnturk.com, 11 Haziran 2021),  Aydilge kaç yaşında eşi Utku Barış Andaç kimdir kaç yaşında? (internethaber.com, 2 Kasım 2021), Aydilge'nin eşi Barış Andaç kimdir? (aksam.com.tr, 3 Kasım 2021), Utku Barış Andaç (milliyet.com.tr, 27.01.2022).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör