Akif Ekici

Sanayici, Milletvekili, İş İnsanı, Siyasetçi

Doğum
Eğitim
Lise mezunu

Sanayici; siyasetçi - 23.  ve 25. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili. 1955, Gaziantep doğumlu. Baba adı Mehmet, anne adı Fehime. Lise mezunudur.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı; Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Kurucular Kurulu Yönetim Kurulu Üyeliği; Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Serbest Bölgesi Kurucusu ve İşleticisi AŞ ile Gaziantep Organize Sanayici Iş Adamları Derneğinde Yönetim Kurulu Başkanvekilliği; Gaziantepspor ile Gaziantep Tenis ve Atıcılık Kulübünde Yönetim Kurulu Üyeliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği ve Belediye Başkanvekilliği, Şehitkâmil Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu.

Akif Ekici, 23.  ve 25. Dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Gaziantep Milletvekili seçildi. Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu, çeşitli Meclis araştırması komisyonları ile CHP Grup Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu ve çeşitli Meclis araştırması komisyonları Üyesidir.

İngilizce bilen Ekici, evli ve 4 çocuk babasıdır.

KAYNAK. TBMM Albümü 26. Dönem Milletvekilleri (PDF - tbmm.gov.tr, 2018).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör