Faruk Aksoy (Gazeteci)

Televizyon Yorumcusu, Gazeteci-yazar

Doğum

Gazeteci yazar, tv programı yorumcusu.  1974 yılında Sakarya’da doğdu. İlk, orta ve lisans eğitimini Kütahya'da tamamladı. Televizyonculuk kariyerine de yine Kütahya'da başlayan Faruk Aksoy, Kütahya Birlik FM isimli radyo kanalında program sunucusu olarak görev alan Faruk Aksoy, daha sonra BTV ekranlarında muhabirlik, sunuculuk ve spikerlik görevlerinde bulundu.

Kütahya merkezli yayın yapan bir internet sitesinde uzun süreni köşe yazılarına devam eden Faruk Aksoy, Kütahya’da birkaç televizyon ve basın kurumunda görev yaptıktan sonra 2000 senesinde Kütahya’dan ayrıldı ve memleketi olan Sakarya’ya döndü.

Faruk Aksoy'un eşi kimdir, kiminle evlidir, soruları da sık sık sorulan cevabı merak edilen sorulardır. Faruk Aksoy,  aslen Kütahyalı olan Plastik ve Rekonstriktif Cerrahi Uzmanı Dr. Hacer Banu Koç ile evlidir.

Aksoy, evliliğinden sonra eşi ile beraber Aydın’a taşındı. Burada da televizyonlardan ve basın-yayından uzak durmadı. Aydın’da yayın yapan AyTV ve İzmir merkezli yayın yapan Kanal35’de çeşitli programlar yaptı. Bu ekranlardaki “Sokakta Edebiyat” programı çok beğenildi. Eşinin tayin durumu nedeniyle eşi ile beraber Kırklareli’ne taşındı. Faruk Aksoy, hafta sonları İstanbul’a gelip burada TV5 ekranlarındaki “Haftasonu Haberleri”ni hazırlayıp sundu.

Milat Gazetesi ve Yenişafak Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapan ve yazarlık kariyerine de bir yandan devam eden Faruk Aksoy, bu arada Beykent Üniversitesi bünyesinde kurulan Beykent TV’nin kurucu üyelerinden biri oldu ve bu kanalda Genelkurmay eski başkanı Yaşar Büyükanıt ile programlar yaptı.

Beykent TV ekranlarında “An ve Zaman” isimli programı hazırlayıp sunan Faruk Aksoy burada tarihçi Koray Şerbetçi ile beraber programlar da yapmıştır. Bu programı daha sonra Kanal 24’e taşıdı. TVNET isimli televizyon kanalında Karşı Karşıya adlı tartışma programını sundu.

Faruk Aksoy son olarak Kanal 7 medya grubu ile anlaşmıştır. Kendisi şu anda Ülke TV ekranlarındaki Haber Servisi adlı programı yapmaya başlamıştır. Twitter, Instagram ve Facebook hesaplarından gündemle ilişkin paylaşımlarına devam etmektedir.

Faruk Aksoy şimdilerde CNN Türk ekranlarında Başak Şengül'ün sunumunu yaptığı Akıl Çemberi programında yorumcu olarak bulunuyor.

 

Ersan Şen İle Sert Tartışma

 

Habertürk ekranlarında Nedir Ne Değildir programına konuk olan Gazeteci Faruk Aksoy ve hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen arasında ipler gerildi. Ekonomi gündemini tartışan ikili arasındaki hararet, moderatör Mehmet Akif Ersoy'a zor anlar yaşattı. Aksoy'un tartışma esnasında sesini yükseltmesine, konuklardan Şaban Sevinç "Siz neden bu kadar yükseldiniz" diye tepki gösterdi.

Ekonomide "Nas" başlığına değinen Faruk Aksoy, "Sanki Diyanet'in her dediğini uyguluyormuşuz gibi yaşıyoruz da, gelmiş burada ekonomiden örnek veriyorsunuz, Nas'ın bu konuyla ne alakası var?" ifadelerini kullanması, Prof. Dr. Ersan Şen ve Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç'i sinirlendirdi. Aksoy'un cümlelerine "Neden öyle söylüyorsunuz? Diyanet'in söylediklerini hayatının her anında yaşayan bir çok insan var" diyerek tepki gösteren Şaban Sevinç, Prof. Dr. Ersan Şen'e destek verdi.

Aksoy'un konuştuğu anlarda, sesini yükselterek savunma açıklamalarında bulunan Prof. Dr. Ersan Şen, sonrasında sakinleşerek, programda yaşanabilecek kavgayı önledi.

KAYNAK: Faruk Aksoy gazeteci kimdir, nereli, hangi gazetede yazıyor, Ülke TV'den ayrıldı mı? (sonhaberler.com, 09.01. 2022), Faruk Aksoy kimdir? (habernew.com, 09.01. 2022), Gazeteci Faruk Aksoy Kimdir, Nerelidir? (ogrencigundemi.com, 09.01. 2022), Gazeteci Faruk Aksoy kimdir, nerede çalışıyor (turkgun.com, 09.01. 2022), Faruk Aksoy kimdir? (binlercebilgi.com, 09.01. 2022), Faruk Aksoy Hayatı ve Biyografisi (haberler.com, 09.01. 2022).

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör