Banu El

Televizyon Programı Sunucusu, Gazeteci

Doğum
31 Ağustos, 1981
Eğitim
Üniversite mezunu
Burç

Gazeteci, tv haber ve programı sunucusu, moderatörü. 30 Ağustos 1981’de Almanya’nın Hamburg kentinde doğdu. Okul çağına gelmeden önce ailesiyle beraber Türkiye’ye gelerek eğitimine Kocaeli’nde başladı. Klasik eğitimini burada tamamladıktan sonra üniversite sınavlarına girdi ve bu süre içerisinde hem okuyup hem de voleybol dalında lisanslı sporcu haline gelen Banu El, okulundan mezun olduktan sonra akademik kariyerine devam etti ve Yüksek lisans tezi olarak Franz von Papen’in Türkiye Büyükelçilik Yıllarını inceledi.

Meslek hayatına 1999 yılında Kocaeli’nde TV 41’de çalışmaya başlayarak girdi. Fox Tv haber merkezinde muhabirlik görevini sürdürürken gelen transfer teklifi sonrası NTV’de spiker olarak görev almaya başladı.

2011’de Turkuvaz Medya Grubu’nun yeni açılacak haber kanalı A Haber’e transfer oldu ve kuruluşundan bu yana A Haber’de spikerlik ve moderatörlük yapıyor.

Banu El, Siyasi Tarih alanında yüksek lisans derecesini Franz von Papen’in Türkiye’deki büyükelçilik yılları üzerine kaleme aldığı tezle aldı. Yayınlanmış makale ve kitap bölümleri bulunmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım, Sali Berisha, Tarık El Haşimi gibi pek çok önemli isimle röportajlar gerçekleştirmiş; çok sayıda kritik önemde TV yayınını modere etmiştir.

Banu El, televizyondaki görevine ek olarak panel ve konferanslarda sunuculuk ve moderatörlük yapmaya devam ediyor.

KAYNAKÇA: Hakkında (banuel.com, 05.01.2022), Banu El Kimdir? (neoldu.com, 05.01.2022), Banu El kimdir? (haberonu.com, 05.01.2022), Banu El (@banuel) (instagram.com, 05.01.2022).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör