Ayşe Birsel

CEO, İş İnsanı, Yazar

Doğum
Eğitim
ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü

İş Kadını, Endüstriyel Tasarımcı, Yazar, Birsel + Seck’in kurucu ortağı. Herman Miller ile tasarım çalışmaları ile tanınan bir endüstriyel tasarımcı ve yazardır. 1964 yılında İzmir'de doğdu. ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünden birincilikle mezun olduktan sonra Fulbright bursu ile New York Pratt Institute'da masterını yaptı.

Ayşe Birsel, kullanıcı merkezli, hümanist tasarım yaklaşımını ve kendi geliştirdiği ‘deconstructıon: reconstructıon’ sürecini kullanarak eski sorunlara yeni çözümler getiriyor.

İnsancıl tasarım yaklaşımı ve inovatif ürünleri ile ABD'de en yaratıcı bin insanın arasına 2000 yılında giren Ayşe Birsel, Brooklyn Müzesi Genç Tasarımcısı Ödülü, Rhode Island School of Design'dan Mobilya Tasarım Mükemmellik Athena Ödülü’nün sahibidir ve 2011'de ODTÜ Takdir Ödülü’ne layık görüldü.

Tasarımları Museum of Modern Art, Cooper Hewitt Design Museum ve Philadelphia Design Museum koleksiyonlarına alındı.

Ayşe Birsel, Fortune 500 şirketleri ile ortak çalışan yenilikçi tasarım stüdyosu Birsel + Seck’in kurucu ortağıdır. Ayşe Birsel'in 2015 yılında adlı bir kitabı ve İngilizcesi yayımlanmıştır.

 

Kitapları:

 

Sevdiğiniz Yaşamı Tasarlayın (2015), İngilizcesi: Design The Life You Love: A Step-by-Step (2015).

 

KAYNAK: Ayse Birsel Bio (aysebirsel.com, 05.09.2021), Ayşe Birsel kimdir? (istekadinlar.com, 05.09.2021), Ayşe Birsel kitapları (amazon.com.tr, pegasuskitabevi.com, 05.09.2021).

 

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör